A Ferrari-elnök felhívta Schumachert

2012.10.03. 10:31

Az F1Racing magazin olvasóinak kérdéseire válaszolt valamikor az elmúlt pár hétben a következő szezonra egyelőre csapat nélküli Michael Schumacher. A német valószínűleg nem akar visszavonulni, állást keres, több istállóval is összehozták. Excsapatával, a Ferrarival legkevésbé, viszont az újság interjújában felmerült, 2006-ban túl hamar vonulhatott vissza, nem bánja-e?

Schumacher tagadta, hogy bármit is bánna, elege volt akkoriban az F1-ből, állítja, jól döntött, még akkor is, ha a Ferrari életre szóló, biankó csekkes szerződést kínált neki. Ebben nincs semmi különös, viszont spontán megjegyezte, hogy "talán csak véletlen egybeesés, de Montezemolo (Ferrari-elnök) felhívott tegnap, hogy dumáljunk egy keveset, még mindig nagyon jóban vagyok vele".

Egy másik kérdés úgy szólt, hiányzik-e neki Maranello, ahol a Ferrari székel: "Hiányzik, néha el is megyek a kedvenc éttermembe. Stefano Domenicali (Ferrari-csapatfőnök) is jóbarátom, gyakran találkozunk".

Megkapta direktben azt is, visszamenne-e, ha a Ferrari hívná? Rejtélyesen annyit felelt: "Miért is?"

 
Montezemolo és Schumacher két éve Monzában

Nem tudni, mire érdemes ezekből következtetni Schumacher jövőjével kapcsolatban, de annyi kiderült, hogy egyrészt Montezemolóval még mindig jóban vannak, másrészt Domenicalin keresztül napi kapcsolatban van a Ferrarival az exbajnok.

Miről beszélt Schumacher Montezemolóval?

Az istállónál Fernando Alonso helye fix, melléje keresnek versenyzőt a bizonytalan helyzetű Felipe Massa helyére. A dolgot bonyolítja, hogy valószínűleg beugróra lenne szükség, mert 2014-re Sebastian Vettel érkezését jósolják a spanyol mellé.

Schumacher legnagyobb sikereit az olaszokkal érte el, 2000 és 2004 között öt vb-t nyert velük. 2006-ban tőlük vonult vissza, majd három szezon kihagyás után a Mercedesszel tért vissza a Forma-1-be. Jövőre a helyére Lewis Hamiltont szerződtették.