Magát golyózhatta ki a habozó Schumacher

2012.09.28. 15:45

Saját határozatlansága vezetett Michael Schumacher kirúgásához a Mercedestől, állítja az autosport.com.

Az újság úgy tudja, a hétszeres világbajnoknak szerződés-hosszabbítást ajánlott júliusban az istálló, és azt kérte tőle, döntsön a nyári szünet végéig. Schumacher viszont még szeptember elején sem tudta elhatározni, akarja-e folytatni, emiatt léptek a németek, és keresték meg Lewis Hamiltont. Az angolt péntek reggelre le is szerződtették a 43 éves klasszis helyére.

Schumachernek így nem maradt hely topcsapatnál, hacsak meg nem állapodik régi istállójával, a Ferrarival, csakhogy ez eddig fel sem merült. Az olaszoknál Felipe Massa helye kérdéses, nincs szerződése jövőre. Sokáig úgy tűnt, leváltják, de a héten a brazil már úgy nyilatkozott, optimista, nagyon bízik benne, hogy maradhat. A Ferrari főpilótája, Fernando Alonso keményen lobbizott mellette, amint látszik, sikerrel.

Az exbajnok egyetlen esélye a Sauber, ahonnét Sergio Perez Hamilton helyére, a McLarenhez távozik jövőre. Peter Sauber csapatfőnök korábban azt mondta, azonnal leigazolná Schumachert, ha esélye lenne rá, és a múlt heti, Szingapúri GP-n látták is tárgyalni Schumacher menedzserével, Sabine Kehmmel.

Schumacher a Mercedestől nem haraggal vált el. „Három szép évet töltöttem az istállóval, sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Sok szerencsét kívánok a csapatnak és Lewisnak, kívánom, hogy érjék el azt a sikert, aminek az alapjait letettük. Köszönöm a csapatvezetésnek a bizalmat és a srácoknak a feltétlen odaadást, amivel munkájukat végezték. Mostantól a maradék futamokra koncentrálok" - idézte a klasszist a Merci közleménye.

Schumacher 1991-ben kezdte a karrierjét a Jordannél, egy futam után a Benettonhoz szerződött, és ott is maradt 1995-ig. 96-tól 2006-ig a Ferrarinál volt, majd visszavonult. Három évvel később bejelentette visszatérését, és 2010-től a Mercedesszel indult.

Amennyiben a Sauberhez igazol, annál az embernél fejezi be profi versenyzői karrierjét, akinél kezdte: első komoly felnőtt kategóriájában, a C csoportos sportkocsi-vb-n, a Mercedesnél Peter Sauber volt a csapatfőnöke 1990-ben. Sőt, tulajdonképpen abba az istállóba szerződne vissza, amiből indult, mert az alakulatot hivatalosan Sauber Mercedes Team-nek hívták.

Nem tudni, megállapodnak-e, mert a Sauber klasszikus középcsapat, és Schumacher problémája az elmúlt három évben leginkább az volt, hogy nem kapott igazán jó autót, a középmezőnyben meg nem volt kedve küszködni.