Ecclestone vén szenilis, összevissza beszél

2012.12.03. 13:11

Múlt hét végén Bernie Ecclestone kiakadt a Ferrarira, amiért megtámadta Sebastian Vettel világbajnoki címét, azt mondta, az egész ügy vicc, igazából soha nem is létezett.

Hétvégén a Ferrari Valenciában tartotta szokásos évadzáróját, Luca di Montezemolo az ottani sajtótájékoztatón szólt keményen vissza Ecclestone-nak.

"Tisztelnünk kell az aggastyánokat, főleg miután olyan korba jutottak, hogy képtelenek kontrollálni a szavaikat. Gyakran az öregedés alkalmatlanná tesz bizonyos pozíciók betöltésére, nem tudnak már felelősséget vállalni a tetteikért" - célzott egyértelműen a 82 éves Forma-1 vezérre, illetve Vettel-esetről alkotott véleményére Montezemolo.

Állítja, nem tehettek mást, a FIA-hoz kellett fordulniuk a kérdésesnek gondolt előzés miatt. Egy ideig ugyanis úgy tűnt, a bajnok sárga zászlónál előzött, és büntetni lehet.

"Ezrével jöttek a kérdések a szurkolóinktól, miután látták a neten a felvételeket. A legegyszerűbb, legkorrektebb és legegyértelműbb lépést tettük, amikor a FIA-hoz fordultunk az ügy tisztázásáért. A szövetség azt mondta, hogy minden szabályosan zajlott, így számunkra téma lezárva. Gratulálunk Vettelnek és a Red Bullnak, azon dolgozunk, hogy egy év múlva nekünk gratuláljanak a vb-győzelemért" - mondta a Ferrari-vezér.

A felvételről hamar bebizonyosodott, hogy nem teljes, végignézve azonnal egyértelmű, Vettel mindent szabályosan csinált, Ecclestone emiatt nem érti a Ferrari lépéseit.

A német 3 ponttal nyerte meg a vb-t bő egy hete Brazíliában, amikor a zárofutamon ő hatodik, a ferraris Fernando Alonso pedig csak második lett.

A Ferrari és Ecclestone kapcsolata mindig változó volt, hol jobb, hol rosszabb, de évtizedek óta rendszeresen téma. A topmenedzser sokszor hangsúlyozza, a Ferrari nélkül nincs Forma-1, ezt tudják az olaszok is, és ki is használják például az F1-et meghatározó Concorde-szerződések tárgyalásakor. Az elmúlt 20 évben rengeteget vitáztak emiatt, közben oda-odamondogattak egymásnak, ám a vége mindig kézfogás lett.