Kicsípte magát az F1, Raikkönen kevésbé

2012.12.10. 16:19

"Itt ez a trófea, látom, rajta van a nevem, ezt most már senki nem veheti el tőlem" - mondta a hétvégén Isztambulban Sebastian Vettel, amikor a FIA-díjkiosztógálán átvette idei világbajnoki győzelméért járó serlegét, és hivatalosan, végérvényesen is bajnok lett.

Az este remek hangulatban telt, Vettel méltatta a második helyezett Fernando Alonsót is.

"Mindent beleadott, ezért maximális tiszteletet érdemel. Tudom, mennyire éhes és mennyire szereti ezt a sportot, és mennyire szeret győzni. Jövőre vissza fog jönni, figyelnünk kell rá, és az biztos, ha hozzá közel leszünk, a bajnoksághoz is közel leszünk."

Megtapsolták egymást a ferrarissal, aki fel is állt a többi nézővel együtt, amikor a németet köszöntötték.

"Nagyon jó év volt, karrierem legjobb éve. A csapat fantasztikusan küzdött, csakhogy nem volt túl versenyképes a kocsink. Ennek ellenére az utolsó futamig versenyben voltunk a címért. Fantasztikus teljesítmény ez az istállómtól, büszke vagyok rájuk. Jövőre még keményebben próbálkozunk" - mondta Alonso, aki kedvesével, az orosz Dasával jelent meg és dizájnosra belőtt frizurával.

Mindenki nagyon elegáns volt, a spanyol öltönyt, Vettelék szmokingot viseltek, Kimi Raikkönen lógott csak ki vagány fekete szerelésével, nyakkendő nélkül, hanyag eleganciával. Ő lett a harmadik a világbajnokságban, így őt is dobogóra szólították.

"Jó év volt, de mindig többre vágyunk. Nyerni akartunk többször, bár az emberek már ennyire sem számítottak tőlünk. Építhetjük erre a szezonra a következőt, reméljük, jobbak leszünk" - foglalta össze frappánsan az idényét a finn, aki - állítólag - az ünnepség miatt maradt le istállója, a Lotus karácsonyi partyjáról, így kénytelen volt videóüzenetet küldeni a csapattagoknak.

Vettel egyébként szokásához híven bőbeszédűen értékelte az évet: "Őrült szezon volt őrületes befejezéssel az utolsó futamon. Hihetetlenül nehéz volt visszajönni, már leírtak minket, de aztán felzárkóztunk, és vezettünk. A záró versenyben benne volt az egész év. Ami félre mehetett, félre ment, ennek ellenére összejött, ami olyan érzés, hogy még mindig nem találom a szavakat".

Bernie Ecclestone a Red Bull és Vettel sorozatban harmadik vb-győzelmét rövidebben kommentálta. "Szerencséjük volt - majd a közönség hangos nevetése után hozzátette: Na jó, nyilvánvalóan jól is dolgoztak."

A Forma-1 2012-es szezonjának ezzel hivatalosan is vége, újraindulás 2013. március 15-én, Ausztráliában az újév első szabadedzésével.