Ecclestone kivágna még egy F1-csapatot

2012.12.14. 11:12 Módosítva: 2012.12.14. 11:13

Kettővel kevesebb autó lesz jövőre az F1-es mezőnyben, a három évet vegetáló Hispania Racing Team becsődölt, nem vette meg senki, így nem tud elindulni. Bernie Ecclestone a Reutersnek nem mondta, hogy örül ennek, csak azt, hogy ő tíz csapatot szeretne, ami azt jelenti, hogy még egy istállónak ki kellene buknia.

"Inkább tíz kellene, én sosem akartam tizenkettőt. Tízet könnyebb kezelni a promótereknek is meg a szállítóknak is. Tíz lenne az ideális, ha itt van a Ferrari is" - nyilatkozta a nagyfőnök.

2010 óta volt 12 team, akkor töltötték fel a létszámot a HRT mellett a Lotusszal, amiből idénre Caterham lett és a Virginnel, ami most Marussiaként fut. Egyik sem ért el semmit, három év alatt egyetlen pontot sem tudtak szerezni.

Ecclestone korábban mentett meg csődközelben lévő istállókat, ám most a HRT-vel esze ágában sem volt: "Nem hiszem, hogy bárki is megtette volna".

A létszámnövelés a volt FIA-főnök Max Mosley becsípődése volt, ráadásul a kompetens jelentkezők, mint például a Prodrive-ot, ami a raliban vb-ket nyert a Subaruval, elutasították, és a teljesen ismeretlen próbálkozókat vették be a sorozatba.

A Caterhamen látszott is valamiféle fejlődés az idei szezonig, de ebben az évben ők is megakadtak. Az orosz kézben lévő Marussia sosem mutatott semmit, az sem hiányozna senkinek.