Kubica: Vissza fogok térni a Forma-1-be

2013.01.24. 11:18

Február elején lesz két éve, hogy Robert Kubica életveszélyes sérüléseket szenvedett egy súlyos ralibalesetben: kishíján elvérzett, egyik karját majdnem amputálni kellett, pályaautó-versenyen azóta sem indult. Múlt év vége felé viszont már elkezdett ralizni, kisebb futamokat meg is nyert Olaszországban, pár nap múlva pedig kipróbál egy DTM-túrakocsit. És azt mondja, célja újra a Forma-1, csak idő kell hozzá.

"Még mindig hiszek benne, hogy vissza fogok tudni térni a Forma-1-be. Nem álom, pusztán nem épültem fel 100 százalékosan a balesetben szenvedett sérüléseimből, egyelőre. Bízom a javulásban, csak még korlátozottan tudok vezetni, ám nem annyira, mint az kívülről látszik. A probléma raliautóban és túrakocsiban leküzdhető, mert ott nagyobb helyem van mozogni" - nyilatkozta a lengyel az F1 Racing magazinnak.

Kubica gondja, hogy az alkarját és a csuklóját, illetve az ujjait nem tudja természetesen használni.

"A teszteknek és a ralizásnak hála a helyzetem egyre javul. A karom még nem olyan erős, mint régen, de ezen két hónap edzéssel lehet segíteni. Rendbe jövök, csak nem lehet siettetni, mert az idegeknek rengeteg idő kell a gyógyuláshoz. Látom a fejlődést, ha lassú is, napról napra, tesztről tesztre egyre kevésbé vagyok korlátozva. A célom, hogy újra rendesen vezethessek, és nem hiszem, hogy bármi is gátolni fog ennek elérésében. Ráadásul amikor vezetek, abszolút csak erre koncentrálok, és megfeledkezem a testem határairól."

Az egyszeres F1-futamgyőztes nyár végén még arról beszélt, valószínűleg sosem lesz olyan, mint balesete előtt, ám ez a jelek szerint változik, és már lát reményt a teljes gyógyulásra. Arról viszont nem szólt, ez mikorra következhet be, valószínűleg ő sem tudja.

A 28 éves klasszis az egyik legnagyobb tehetség volt a Forma-1-ben, sőt, Fernando Alonso nem rég őt nevezte a legjobbnak és legkiválóbb ellenfelének.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport