Raikkönen: Gond akadt, de nem kell izgulni

2013.03.11. 14:16

Közepes tesztszezonon van túl a Lotus és Kimi Raikkönen: a finn gyors volt, idők alapján az élmezőnyben végzett, viszont a menők közül a legkevesebb kört tette meg. Sőt, a csapatok között csak egy istálló, a csupán a létszámot gyarapító Marussia ment kevesebbet a Lotusnál. Pénteken kezdődik a szezon, vagyis bepótolni már lehetetlen a kiesett kilométereket, ám Raikkönen szerint ez nem is baj.

"Nem izgulok a megbízhatóság miatt, mert ugyanaz a probléma jött elő többször, és azt már megoldottuk. 100 százalékig sose lehetsz biztos, de tavaly is gondokkal indultunk neki, aztán a futamokon egész jól mentünk. Majd jön az első verseny, és akkor meglátjuk, hol tartunk" - célzott az exbajnok valószínűleg a korai váltógondokra.

Nem csak az autóval akadt persze probléma, hanem vele is, egy teljes napot kihagyott ételmérgezés miatt. Amint viszont már korábban elmondta, "10 ezer kilométerrel is kieshetsz az első futamon", vagyis szerinte aggodalomra nincs ok.

A Lotust egyébként az élmezőnybe várják a szakértők. Raikkönen tavaly 3. lett vele a világbajnokságban, vagyis az előrelépés a világbajnoki küzdelmet jelentené.

"Gyorsak voltunk tavaly, persze nem elég gyorsak ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Ha kicsit többet tudunk kifacsarni a kocsiból, miközben kiegyensúlyozottan haladunk végig, az elején szerzünk pár jobb helyezést, akkor most sokkal nagyobb esélyünk lesz" - idézte az Autosport a klasszist.

Az Ausztrál GP magyar idő szerint péntek hajnalban indul az első szabadedzéssel.