Raikkönen: Ez sehogy se lett volna meg

2013.04.21. 19:45

Ellenállhatatlan volt Bahreinben Sebastian Vettel és a Red Bull, 2011-es elsöprő formájához hasonló fölénnyel győzött, senki nem tudta megközelíteni. Második helyről rajtolt, de a második körben megelőzte Nico Rosberget, élre állt, és kvázi végig ott is maradt.

"Az biztos, hogy erre nem számítottam. Elég meggyőzőek voltunk ma. Sosem gondoltam volna. Az elején nagyon szoros volt. Mielőbb az élre akartam kerülni, aztán éreztem, hogy képes leszek elhúzni. Onnét meg már nehéz visszaelőzni, bár az erős szembeszél miatt a DRS még a szokásosnál is nagyobb előnyt jelentett" - értékelte a futamot Vettel, amin tényleg újra rengeteg előzés volt. És nem csak a DRS-zónákban, ahol az állítható szárnnyal lehet előzni.

Kimi Raikkönen második lett, bár csak a 8. helyről rajtolt, lotusos csapattársa, Romain Grosjean a 11.-ről jött be harmadiknak. A finn azt mondja, kizárt, hogy bármilyen jobb pozícióból rajtolva meg tudta volna verni Vettelt. Ő csak kétszer állt ki a bajnok három kerékcseréjével szemben, így nagyot ugrott előre a gumiváltások idején.

"Összegezve a dolgokat, nem voltunk elég gyorsak, hogy legyőzzük a Red Bullt. Pár rajthely segített volna valamit, de az első helyet onnét sem érhettük volna el. Vagyis az eredmény jó. Sok pontot szereztünk, és keveset veszítettünk Sebhez képest - nyilatkozta Raikkönen. - A két kiállásról már pénteken döntöttünk, mert hamar kiderült, hogy meg tudjuk csinálni. Be is jött, sok helyet feljöttünk vele. A rajtom persze nem volt jó, sem az első két kör, de aztán elkezdtem érezni a kocsit, és jó tempót tudtam menni."

Vettel - ha eddig még nem lett volna az - egyértelmű vb-favorit, bár a vége még 15 futamnyira van, ami rengeteg. A pontversenyben 10-zel van mögötte Raikkönen, 27-tekl Hamilton, ám az ő Mercije győzni még képtelen, és 30-cal a vasárnap 8. Alonso. A spanyol szinte végig DRS nélkül ment, a rendszer nyolc kör után meghibásodott, és nem is tudták megjavítani. Nem tervezett boxkiállásra kényszerült miatta, aztán mivel kockáztattak, és újra megpróbálták használni, ismét a depóba kellett mennie javításra. Ekkor ment el végképp minden esélye a dobogós helyezésre.