Hamilton: Világbajnokság

2013.04.17. 15:35

A vártnál jobban kezdte a szezont a Mercedes, Lewis Hamilton ausztráliai ötödik helye után Malajziában és Kínában is harmadik lett, negyedik a világbajnokságban, és csak 12 ponttal van a vezető Sebastian Vettel mögött. Hétvégén, Kínában már a pole pozíció is az övé volt, így annyira optimista, hogy első mercis évében rögtön a vb-címre pályázik.

"Egyértelműen úgy érzem jelenleg - válaszolta az Autosportnak arra, képes lehet-e idén megnyerni a világbajnokságot. - De nem erre koncentrálok - folytatta -, mert bármi lehet. Fernando nagyon erős volt, egyszerűen nem tudtuk tartani a tempóját. Az egyensúlyunk még nem az igazi, most is ingadozott. Már látszik viszont, mennyit fejlődtünk. Szinte csalódottak vagyunk a harmadik hellyel, ami szerencsés helyzet. Még javulnunk kell, ám már majdnem ott vagyunk."

Hamilton a szezonstart előtt egy győzelemre látott esélyt, csapatfőnöke, Ross Brawn szerint ennek a lehetősége már a hétvégén ott volt. És a szezonból még 16 futam hátra van.

"Nagyszerű, hogy három futamon vagyunk túl, és sehol nem voltunk rosszak. Bahreinben a hétvégén kiderül, hogy olyan autónk van-e, ami a legtöbb helyen jól megy - nyilatkozta Brawn. - Úgy tűnik, olyan, de 2-3 tizedet kell gyorsulnunk, ráadásul ez egy mozgó célpont. A lehetőségünk megvan, hogy a világbajnokságért menjünk, Lewis nincs is lemaradva."

A többiek is folyamatosan fejlesztenek, ezért az időhatárt nehéz pontosan meghatározni - ahogy Brawn említette -, de az biztos, hogy Hamiltonon és Nico Rosbergen, aki idén kétszer kiesett autóhibával, és egyszer negyedik lett, nem fog múlni.

"Az autó a kulcs, egy szinttel feljebb kell lépnünk. Kínában már szagot fogtunk, és egyre jobban érezzük. Megtesszük, amit tudunk, hogy odaérjünk."