Hamilton: Lassan-lassan vigyázzba állhatnak

2013.04.13. 15:47

Harmadik futamát máris az élről kezdheti Lewis Hamilton, Kínában megszerezte a pole pozíciót. Ilyen gyors sikerre ő sem számított, természetesen nagyon örül, "extázisban" van, mondta el az interjúkban.

Ráadásul előnye majdnem 3 tized a második Kimi Raikkönen előtt, vagyis egyértelműen a verseny favoritja.

"Meglepett, pláne az előnyöm, a Ferrarik is igen gyorsnak tűntek - mesélte, majd a sokat vitatott gumikról és a gumitaktktikáról kezdett beszélni. - Zűrösek ezek a gumik, a puha nem tart, valószínű nagyon rövid lesz az első szakasz. A versenytempónk jó, kemény futamra számítok, remélem, elöl tudunk maradni."

Azok után, hogy három hete máris dobogóra állt, az első győzelme lenne a Mercivel, ami egy éve ugyanitt nyert Nico Rosberggel. (Aki most 4.-ről startol.)

Tavaly rengetegen kritizálták, amikor bejelentette, az élcsapat McLarentől a középcsapat Mercedeshez szerződik, még Bernie Ecclestone is viccelődött rajta. De ha így folytatja az angol, a kritizálóknak el kell ismerniük, hogy tévedtek.

"Egy eredményből lehetetlen ítélni, ám lépésről lépésre, minél többet mutatunk és fejlődünk, lassan vigyázba állhatnak. A csapat fantasztikus. Alakulhatott volna bárhogy, de hálás vagyok, hogy itt lehetek, a győzelemért küzdhetek. A mai is óriási lépés nekem. Azt hiszem, jól választottam" - üzent Hamilton.

És azt még nem is említettük, hogy nélküle a McLaren szenved, két futamon két 9. hely a legjobbjuk, Button most is csak 8.-ról rajtol.