Raikkönen: Ott leszünk a Mercedesekkel

2013.05.25. 00:31

Uralták a monacói edzéseket csütörtökön a Mercedesek, Nico Rosberg mindkettőt nyerte, a másodikon Lewis Hamilton végzett mögötte, igaz jelentős, 3 tizedes hátránnyal. Kimi Raikkönen hosszabb távon, sok benzinnel mutatott ígéreteset, ám Monacóban az első rajthely jelent szinte mindent, mert nem lehet előzni, így inkább az időmérőt érdemes meghajtani.

"Harcban leszünk egy jó rajthelyért, valahol ott az elején végzünk. Hosszabb szakaszon is jobbnak tűnik a kocsi, de vannak még problémák, amik gondot okozhatnak" - óvatoskodott Rosberg, mert a Mercedes hiába indult az előző három futamon, ő maga kettőn az élről, hamar leszakadt a gyors gumikopás miatt.

"Rendben lesz minden, egy körön kell még javulnom. Van még bennem is és a kocsiban is. Hosszabb távon is ígéretes a dolog, de majd meglátjuk" - mondta Hamilton, aki pozitívabban látja az esélyeiket.

Raikkönen mellett a Ferrari erős, Fernando Alonso harmadik lett pénteken, ám állítja, ha a Mercedes az élről jól elstartol, lehetetlennek tűnik az előzés.

A finn mindenesetre optimista: "Ha helyre teszünk mindent, összejöhet (a pole). Gyorsak lesznek a Mercik, de a körülmények is változni fognak. Egy nap alatt is sokat fejlődtünk, egyre jobb és jobb a kocsi".

Monacóban a péntek munkaszünet az F1-eseknek, a program szombattól folytatódik a szokásos menetrend szerint.