Raikkönen: Lehet, hülyének néznek majd

2013.07.25. 20:14

"A teljes képnek kell jól kinéznie. Bárhogy is döntök, lehet, hogy valaki hülyének néz majd miatta, miközben én azt gondolom jónak. Nem tudom, mi lesz a vége, csak remélni tudom, hogy jól döntök" - mondta el KImi Raikkönen a Hungaroringen, mi alapján választja ki következő csapatát.

A Lotus és a Red Bull között vívódik, ami Mark Webber helyére hívja.

"Mindennek stimmelnie kell, a végén azt választom, amit jónak érzek. Nincs garancia, hogy jól választok, de bármi történik később, elfogadom. A döntéseinkkel együtt kell élnünk."

Niki Lauda szerint a Red Bullnál sokkal több PR-feladata lenne, és ez elriaszthatja, de ő ezt tagadta: "Sokat jönnek ezzel a PR-dologgal, hogy nekem a Lotusnál 10 napom van, más csapatoknál meg száz. Vezettem már a legtöbb topcsapatnál, úgyhogy tudom, miről beszélek. Mindenki máshogy számolja, nem ez fog dönteni az ajánlataim között".

Akad viszont riválisa Raikkönennek a Red Bull-helyért, és úgy tűnik, egyre komolyabb: Daniel Ricciardo. Csütörtökön előbb a Red Bull-tulaj Dietrich Mateschitz dicsérte a múlt heti RBR-teszten nyújtott teljesítményét, majd Chris Horner RBR-főnök is, már a Hungaroringen.

"Megerősítette a helyzetét. A teszt nehéz körülmények között zajlott, mert semmit nem változtathattunk a kocsin. Daniel jól feltalálta magát, nagyon jól. Összehasonlíthattuk Sebastiannal, aki másnap vezetett, és azt mondhatom, jól ment. Kétségtelenül nagyon gyors autóversenyző. De a Red Bullnál az is számít, milyen visszajelzést tudsz adni a mérnököknek, főleg, hogy jövőre új korszakot nyitunk, és ez akkor hatványozottan fontos lesz. Ráadásul egy topcsapatnál az elvárás is nagyobb, ami nálunk van, azt nem tapasztalhatja a Toro Rossónál. Összegezve, amit eddig láttunk belőle, az nagyon pozitív."

Arra, hogy Ricciardo olcsóbb, Raikkönen feltehetően sokkal drágább megoldás lenne, így reagált: "Nem igazán számít a döntéshozatalnál. Persze az anyagiak szerepelnek, de a lényeg, ha nem jól döntesz, azt később megérzed".

Horner ezzel párhuzamosan Ricciardo STR-es csapattársát, Jean-Eric Vergne-t kizárta a versengésből, szerinte még nincs felkészülve a váltásra, rutintalan.