Itt motoszkál az agyamban

2013.08.10. 09:08

"Nyilvánvalóan gyorsak, amikor minden stimmel nekik, igencsak számolni kell velük. Magyarországon összejött nekik, meglátjuk, hogy megy majd Spában. Ha hosszú távon ilyen kiegyensúlyozott sebességgel tudnak menni, meghatározó szereplők lesznek" - állítja a Mercedesről Paul Hembery Pirelli-főnök, akinek gumijai első helyre repítették a mercedesest a Hungaroringen.

Sikerét nem várta sem ő, sem a csapata, sem a Pirelli, ám olyan meggyőzően ment, hogy most már ő is előrébb tekint: a világbajnokságra.

"Természetesen, itt motoszkál az agyamban. Amikor aláírtam ide, nem gondoltam volna, hogy futamot nyerek idén. Most meg túlvagyunk a szezon legforróbb versenyén, ráadásul ilyen teljesítménnyel. Nyilvánvalóan magabiztossá tesz az utolsó kilenc versenyre. Képesek lehetünk fejlődni, és lesz még esélyünk nyerni, különösen Spában, ahol hűvösebb van. Az azért jobban fekszik nekünk" - bizakodott Hamilton.

Negyedszer nyerte meg az egyhónapos szünet előtti versenyt, korábban a McLarennél már háromszor összejött neki, a Mercedesnél első próbálkozásra. Meghatározó lehet: "Nincs annál jobb, mint győzelemmel menni a vakációra. Szerencsére a McLarennél már sikerült, nagy lökés volt a csapatnak úgy pihenőre térni, hogy épp nyertünk. Úgy érzem, ennél az istállónál is ez lesz a hatása. Ők először mehetnek nyaralni ezzel az érzéssel, így talán könnyebb lesz előrelépnünk. Általában nem edzem sokat a nyári szünetben, de most keményen ráhajtok, és remélhetőleg erősebben jövök vissza az évad második felére".

Hamiltonnak a 10. versenyén sikerült győznie új istállójával, főnöke, Ross Brawn szerint az élmény ledöntött minden korlátot.

"Beletelt egy kis időbe, de már látom a jeleket, és az utóbbi versenyek nagyon jól sikerültek. Meg kell lovagolnunk ezt a hullámot, és a helyes irányba kell indulnunk. Nem tudjuk, hol a határ, Lewis-zal utazunk, ezért nem is sejthetjük, hol vannak a határaink" - dicsérte pilótáját.

Bár Nico Rosberg idén már kétszer is nyert a Mercedesnek Hamilton előtt, Brawn akkor nem nyilatkozott hasonlót.

Mindenesetre Hamilton feladata nem könnyű, mert 48 ponttal Sebastian Vettel mögött van a világbajnokságban, a negyedik helyen. Nem is lehetetlen viszont, mert Vettel egy éve ilyenkor 42 ponttal volt lemaradva Fernando Alonsótól a harmadik helyen, és a végén három ponttal legyőzte a spanyolt, világbajnok lett.