Egyszerűen imádok itt lenni

2013.07.28. 18:43

Negyedszer nyert Lewis Hamilton a Hungaroringen, vasárnap háromnegyed év után lett újra első a Forma-1-ben. Legutóbb tavaly novemberben, Amerikában győzött, ráadásul ez első sikere új csapatával, a Mercedesszel. Bár a pálya mestere pole-ból rajtolt, első helye mégis váratlan, mert mindenki, még ő is arra számított, gumijai nem bírják majd az őrült meleget.

„Az itteni hosszabb etapok alapján sem bíztam ebben, nem volt különösebben jó a tempónk, nem látszottam elég gyorsnak – kezdte futamelemzését az angol. –  A gumikkal semmi gond nem volt, ez is váratlan, remélem, ha itt működtek, most már mindenhol működni fognak.”

Hamilton úgy nyert, hogy csapata és ő sem tesztelhette büntetésből a Pirelli itt bemutatott új gumijait. Úgy tűnik, a változtatások nekik kedveznek.

Negyedik győzelmével a mercedeses ellépett Ayrton Sennától, és befogta az eddigi rekorder Michael Schumachert. Az egyik kedvence a Magyar Nagydíj és a Hungaroring, ennyiszer sehol máshol nem győzött.

„A hőség nem probléma, sokat ittam a futam vége felé. Egyszerűen imádok itt lenni, ez a pálya szeret engem. Jó az idő, jó a kaja, szépek a lányok, rengeteg a néző” – dicsérte tovább a környezetet.

A Merci idén harmadszor nyert, de az első kettőt Nico Rosberggel érte el, így Hamiltonon már jókora volt a nyomás: „Nagy megkönnyebbülés ez a győzelem, mindenképp karrierem egyik fénypontja. Remek nap volt, de a bajnokság még nagyon messze van, nem is gondolunk rá.”

Hamilton nincs jó passzban, szakítása megviselte, látszik rajta, hogy Nicole Scherzingeren még nem tette túl magát. Szombaton a pole pozíciójának sem tudott rendesen örülni. Most már hasonlított önmagára, mosolygott, nevetett, de azért még mindig nem az igazi Lewis Hamiltont láttuk a dobogón és a sajtótájékoztatón sem.