Kimi Raikkönen tendereztet

2013.08.22. 11:31

Továbbra is minden nyitott Kimi Raikkönen átigazolásának ügyében, annak ellenére, hogy a hétvégén menedzsere, Steve Robertson kijelentette, nem igazol a Red Bullhoz.

Az RBR-től Helmuth Marko, a csapattulajdonos Dietrich Mateschitz tanácsadója szólalt meg. "Azt tesszük, ami a csapatnak a legjobb, középtávon. Ha eljön az ideje, bejelentjük, de Spában semmiképp" - idézte őt a SID hírügynökség.

Mateschitz eddig mindig hosszú távról beszélt, ami a Raikkönennél közel 10 évvel fiatalabb Daniel Ricciardo szerződtetését jelentette volna, ám most változtatott álláspontján. A SkySports szerint a hétvégén, Spában a Red Bull újabb ajánlatot tesz a finnek.

Az F1-ben talán legjobban értesült kívülálló szerint viszont Raikkönent már a Ferrari érdekli, és ezen a véleményen van a Die Welt német újság is. Eddie Jordan tavaly mindenki előtt megjósolta Michael Schumacher visszavonulását és Lewis Hamilton mercedeses igazolását, most a Ferrariról beszél.

"Raikkönen prioritása a Red Bull volt, de amikor a tárgyalások megakadtak, a Ferrari felé fordult" - állítja az ír excsapatfőnök.

A Die Welt részleteket is tudni vél: az olaszok 11 millió eurós éves fizetéssel várják a 2007-es bajnokot Fernando Alonso mellé. Ezt kellene überelnie a Red Bullnak.

Közben az Autosport úgy értesült, harmadik csapat, a Lotus, Raikkönen jelenlegi munkahelye lehet a befutó. "A Lotus kezében van Raikkönen jövője. Ha megkapja tőlük a válaszokat, amikre vár, vagyis ha olyan autója lesz, amivel futamokat és vb-t nyerhet, akkor maradni fog" - idézik Steve Robertsont.

A Lotusnál eddig annyi biztos, hogy legjobb mérnöke, James Allison pár hete a Ferrarihoz távozott, és Eric Boullier csapatvezető kijelentette, nem fognak bankot robbantani Raikkönenért. Vagyis sem technikai, sem pénzügyi téren nem tudnak felmutatni semmi bíztatót.

A helyzetet az expilóta, jelenleg SkySports-kommentátor Martin Brundle foglalta össze legtalálóbban: "Szerintem nagyban megy a blöffölés, várjuk ki a végét. Biztosan tárgyalnak több ágon is, és a vége az lehet, hogy Kimi lép a Lotustól. Nem puhatolózna ennyire több helyen is, ha maradni akarna".

Raikkönen 38 ponttal lemaradva Sebastian Vetteltől második a világbajnokságban, de teljesítményre a Lotus egy év alatt nem lépett előre a többiekhez képest. A versenyző a Hungaroringen megerősítette, a folyamatos dobogós helyezéseknél több kell.

"Nyilvánvalóan mindenki többet akar, én és a csapat is. Biztos, hogy fejlődünk. Versenyképesek vagyunk, örülünk, de azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és ha mindig másodikak és harmadikak leszünk, az valószínűleg nem elég a bajnoksághoz. Győzelmekkel más lenne a helyzet" - felelte az Index kérdésére.