Alonso: most vagy soha

2013.09.06. 16:32

"Monza az év legfontosabb versenye nekünk, itthon vagyunk, itt szurkolnak nekünk a legtöbben, és a történelem is azt mondja, hogy a Ferrari Monzában mindig versenyképes. Jól akarunk menni vasárnap, azt akarjuk, hogy a drukkereink a lehető legjobban élvezzék a futamot. Érezzük a támogatásukat, és nagyon motiváltak vagyunk, hogy jól szerepeljünk" - vezette fel Fernando Alonso a hétvégi Olasz Nagydíjat.

Igyekeznie kell, ha idén világbajnok akar lenni, 8 futammal, 200 ponttal a vége előtt Sebastian Vettel 46 ponttal vezeti a világbajnokságot, a spanyol a második. Ha újra a német mögött végez, kétfutamnyi ponthátrányba kerülhet, amit már különösen nehéz lehet visszafordítania. Legutóbb, Belgiumban viszont remekül ment a Ferrari, csak Vettel tudta legyőzni.

"Optimista vagyok, Spában előrébb léptünk, Monza fekszik nekünk, minden együtt van egy jó hétvégéhez" - nyilatkozta a hivatalos sajtótájékoztatón. Azért elővigyázatos: "A következő két futamon két győzelem a cél, de reálisabb két dobogóban gondolkodni, miközben mindkétszer a fő ellenfeleink előtt végzek, és csökkentem a lemaradásom."

Elárulta viszont, ha Monzában, majd két hét múlva Szingapúrban célja mégsem jön össze, leállíthatják az idei vb-hajszát: "Ha pontokat veszítünk ismét, akkor el kell gondolkodnunk 2014-en. Fontos hetek jönnek".

Jövőre gyökeresen megváltoznak az F1-szabályok, a szívó helyett turbómotorok jönnek, teljesen új autókat kell építeni, minden istálló párhuzamosan futtatja az idei és a jövő évi projektjét.

Monzában egyelőre nem túl jók az előjelek Alonsónak, a pénteki szabadedzések után majdnem egy másodperces hátrányban van Vettelhez képest, aki megnyerte a napot.