Kimi Raikkönen ezt katasztrofálisan elszúrta

2013.10.05. 15:32

Elégedetlen a Pirelli új gumijaival Kimi Raikkönen, mert szerinte a kevlárszerkezetes verzió, ami a 2012-es verzióhoz hasonlít, nem eléggé erős az autó elején. A finn pilóta az elmúlt hat futamból négyszer csapattársa, Romain Grosjean mögül indulhatott, az okot pedig egyértelműen a Német Nagydíjra módosított gumikban látja.

"A korábbi Pirellik sokkal jobban kedveztek nekem. Ki kell valamit találnunk, mert nagyon visszaestünk az időmérőkön, de azért a versenyeken jobb a helyzet” - mondta a koreai kvalifikáció után.

A 10. helye viszont nem csak a gumikon múlt, sőt, ő is elismerte, hogy elrontotta az utolsó, nagyon jól induló mért körét: az első két szektorban egyéni legjobbját futotta, a harmadik szakaszon viszont két kanyart is elfékezett, olyannyira, hogy be sem fejezte a kört.

"Hibáztam, és tudtam, hogy az a kör már elment. Sajnos néha ilyen is van.”

A hosszabb tengelytávú Lotus, amely hosszútávon jobban kíméli a gumikat, a pilóták hibáit leszámítva jól teljesített Koreában, Raikkönen is meg volt elégedve autójával.

„Arra számítok, hogy holnap jobbak leszünk, az előző futamnál pedig főleg, ahol szenvedtünk az élmezőnyhöz képest.”

Grosjean a másik Lotusszal 1,3 másodperccel jobb időt produkált, a negyedik lett, de harmadikként indulhat Webber büntetése miatt.

„Nagyszerű eredmény volt a negyedik hely is. Nyilván nem így szerettem volna előzni, de a szabály az szabály, és örülök, hogy így a pálya tisztábbik oldaláról indulhatok. A mostani autóval esélyünk van egy jó eredményre, érdekes lesz, hogy mennyire bírják majd a gumik a végéig” - összegzett a francia, aki pont fordítva vélekedik a gumikról, mint csapattársa.

„Utáltam a szezon első felében használt gumikat. Bahrein óta egyre jobb vagyok az időmérőkön, megtaláltuk az ideális beállításokat. Az első futamok olyanok voltak inkább, mint a szezon előtti tesztek.”

Kimi Raikkönen Webber büntetése miatt a 9. helyről kezdhet vasárnap, mióta bevezették az új Pirelliket, francia csapattársa egyértelműen jobb nála.