Bírósági tárgyalás az Indiai GP törléséért

2013.10.24. 14:28

Polgári kezdeményezésre tárgyalja pénteken az indiai legfelsőbb bíróság a hétvégi Forma-1-es futam törlésének lehetőségét - értesült az Autosport. Egy helyi szervezet azért támadta meg a nagydíjat, mert állításuk szerint a GP-nek adótartozása van. Az ok, hogy egy 2011-es törvény értelmében az F1-et szórakoztatóipari, nem pedig sporttevékenységként kell bejegyeztetni, és így nem kaphat adókedvezményt, amiben az Indiai Nagydíj viszont részesül.

Vicky Chandhok, az indiai motorsport szövetség elnöke nem aggódik, hogy elmarad a futam, állítja, "az országban megszokottak a hasonló perek más sportesemények, mondjuk krikett ellen is, és a bíró nem fogja törölni az eseményt". "Minden menni fog előre a tervek szerint" - nyilatkozta.

Ha esetleg viszont mégis az F1 számára negatív döntés születne, az egészen érdekes szituációt eredményezne: Sebastian Vettel az ítélethirdetés pillanatában hivatalosan világbajnok lenne, mert 90 pontos előnyét a maradék 3 futamon már nem lehetne ledolgozni. 

Az már korábban eldőlt, hogy anyagi okok miatt jövőre nem lesz Indiai GP, a promóter nem tudja kifizetni Bernie Ecclestone-nak a jogdíjat, de egy év múlva újra leülnek, és megvizsgálják a 2015-ös rendezés lehetőségét.