Raikkönen: Ne kiabálj velem, baszki

2013.10.27. 19:07

- Kimi, menj a picsába az útból!

- Ne kiabálj velem, baszki!

Ez a rövid párbeszéd hangzott el az Indiai Nagydíj utolsó köreiben Kimi Raikkönen és egy Lotus-mérnök között. A finn gumijai teljesen elkoptak a hajrára, csapattársa, Romain Grosjean kétmásodperceket hozott rajta, az istálló ezért rászólt Raikkönenre, hogy álljon félre. Nem engedelmeskedett azonnal, és az enyhe bazmegolás után - mindkét fél a fucking szót használta - valami olyasmit tett még hozzá, hogy a gyors kanyarokban nem tudta elengedni, de amint lehetősége lesz, teljesíti a kérést.

Grosjean kissé le is futott a pályáról az első előzési kísérletnél, ám aztán Raikkönen lehúzódott.

Kimi Räikkönen Don't Fucking Shout Alan Permane Lotus F1 Team Radio Formula 1 Indian Grand Prix 2013

A francia így a 17. helyről indulva is harmadikként végzett, Raikkönen három körrel a vége előtt gumit cseréltetett, aztán visszajött, és zárásképp a verseny leggyorsabb körét futotta. 7. lett.

Eric Boullier Lotus-főnök nem csinált nagy ügyet a történtekből, azt mondta, pilótái szabadon versenyezhetnek egymással, de a következő futam előtt mindkettejükkel elbeszélget.

Facebookon a Lotus csapat 630200 fős rajongótábora délután négy óra és este fél kilenc között mintegy 300 lájkolóval csökkent. Alakult "I dislike Lotus F1 Team after 2013 Indian GP"-csoport, ezt már több mint 1300-an lájkolták.

Egy hónapja derült ki, hogy Raikkönen jövőre a Ferrarihoz igazol, a Lotus Grosjeant megtartja, melléje Nico Hülkenberget vagy Pastor Maldonadót szerződteti, értesült a SkySports.