Ecclestone: Csalódtam Alonsóban

2013.12.03. 15:14 Módosítva: 2015.05.10. 00:25

Elégedetlen Fernando Alonso 2013-as teljesítményével Bernie Ecclestone, ráadásul azt állítja, azért esett vissza a spanyol, mert szezon közben azon dolgozott, hogy otthagyhassa a Ferrarit. Alonso, ahogy tavaly, újra második lett Sebastian Vettel mögött a bajnokságban, csak nem 3, hanem 155 ponttal lemaradva. Az utolsó 8 futamon a német 116 pontot vert rá, míg csapattársa, Felipe Massa a 8-ból ötször megverte az időmérőn.

"Kissé csalódtam Fernandóban, bár nagy szurkolója vagyok neki is és a Ferrarinak is. Szerintem kicsit feladta, ami annak a bizonyítéka, hogy másik csapatba vágyott" - idézte az Autosport Ecclestone-t.

A topmenedzser szerint a Ferrari saját szintje alatt van, így a riválisokétól is elmarad, ám azt sem zárja ki, hogy ez a csapata szerint tökéletes Alonso hibája: "Nem tudom, hogy önmaga miatt nem tudott versenyben lenni, vagy mert a csapatvezetői képtelenek rendes munkát végezni".

Befejezésképp Ecclestone ismét arra utalt, Alonso váltana: "Megérdemelne már egy nyerő autót, de hogy a Ferrarinál vagy máshol, nem tudom megmondani".

A 32 éves kétszeres bajnokot a Hungaroringen hozták szóba a Red Bull-lal, majd pár héttel később a McLarennel. Utóbbi istállónál még mindig forog a neve, 2014-re nem sikerült szerződtetniük, ám 2015-re összejöhet. Állítólag minden készen áll, hogy egy év múlva visszatérjen a McLarenhez, ahol 2007-ben már versenyzett, négy futamot nyert, és harmadik lett a világbajnokságban egy viharos szezon végén.

Alonso egész évben azt hangoztatta, tucatnyiszor elmondta, a Ferrari a világ legjobb csapata, és ő maradni akar legalább 2016-ig, jelenlegi szerződésének lejártáig, illetve akár tovább is.