no

Hülkenberg: Nem visszalépés a Force India

2013.12.04. 12:56

Rendkívül sürgős volt Nico Hülkenberg számára, hogy csapatot találjon a Forma-1-ben, ugyanis a 2014-es idényre egyre kevesebb szabad autó maradt, ezért a német érhető okokból nagyon boldog volt, hogy visszatérhetett korábbi csapatához, a Force Indiához.

Örülök, hogy újra itt lehetek. A csapatnak komoly céljai vannak, és azt hiszem, hogy az évek alatt szerzett rutinommal segíthetek nekik elérni azokat. Úgy látom, hogy versenyképes lehet az autónk jövőre, sok jó hallottam a Mercedes motorról, úgyhogy sok minden miatt lehetünk izgatottak a következő szezonban. Nem szeretnék túl sokat mondani a szerződésről, de annyit elmondhatok, hogy több évre szól.

A német pilóta azonban nem nyilatkozott a Lotusszal való egyezkedésről, illetve arról, hogy végül nem őt, hanem a venezuelai Pastor Maldonadót választották. Mint mondta, az ülést pénzért megvásároló versenyzők már a sport részét képezik. „Én nem tudok ilyen módszerrel élni, úgyhogy másképp kell megoldanom. Ez van. Nem ez az első eset, hogy ilyennel találkozom, 2010-ben is így vesztettem el a helyem a Williamsnél."

Az örömben a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya is osztozott.

Elégedett vagyok, hogy újra nálunk van Nico. Amikor 2012-ben nálunk versenyzett, már akkor világos volt, hogy kivételes tehetség, és azóta csak még meggyőzőbbek voltak az eredményei.

A Force India két 2013-as versenyzője, Adrian Sutil és Paul di Resta ezzel biztos nem tér vissza a silverstone-i istállóhoz. A német a Sauber egyik autójáért van versenyben, míg di Resta valószínű, hogy az IndyCarban folytathatja.

Hülkenberg társát vélhetően pénteken jelenti be a Force India, a hírek szerint a McLarentől elküldött mexikói Sergio Perez lesz az. Így viszont már csak a Saubernél, a Caterhamnél és a Marussiánál lenne kiadó hely. A Sauber nagyon szeretné az orosz tinit, Szergej Szirotkint, a 18 éves versenyző viszont nem biztos, hogy megkapja a szuperlicencet az induláshoz.

Raádásul a legfrissebb hírek szerint a Marussia olyan komoly anyagi gondokkal küzd, hogy lényegében csak két választása maradt a csapatnak: vagy megszűnik, vagy beolvad a Williamsbe. Náluk Felipe Massa helye biztos, a finn Valtteri Bottas viszont, amennyiben egyesülnek, kikerülne Jules Bianchi miatt.

Ha ez így lesz, akkor Sauber és a Caterhem autóiért is óriási harc indulhat.