Schumacher 45. születésnapján is kómában

2014.01.03. 10:42

Michael Schumacher pénteken lett 45 éves, de születésnapján is kómában marad, az orvosok nem jósolnak, és nem adnak ki újabb információkat állapotáról, hacsak változás nem történik. Reggel megérkezett a grenoble-i kórházba a bajnok felesége, Corinna Schumacher, apja, Rolf és testvére, Ralf Schumacher.

Jelenleg a legnagyobb kérdés, hogy meddig lehet kómában tartani, illetve meddig maradhat mélyaltatásban az expilóta. A L'Equipe-nek és a Bildnek nyilatkozó francia, illetve német orvosok egyetértenek abban, ha két-három hetet kihúz ebben az állapotban, akkor jó eséllyel életben maradhat.

További kérdés viszont, hogy milyen élet lesz ez, mert abban is megegyeznek a professzorok, hogy hetek, hónapok, akár évek is eltelhetnek, amíg magához tér, ha egyáltalán így lesz. És amint azonnal, a vasárnapi síbaleset után rögtön megmondták, nem zárható ki semmi: sem az, hogy súlyos agykárosodást szenvedett, ám az sem, hogy megússza nagyobb maradandó elváltozások nélkül.

A Bild szerint pénteken orvosai igyekeznek újra felmérni a versenyző jelenlegi állapotát, ha valami változott keddhez képest, amikor legutóbb nyilatkoztak, most is azonnal közlik a sajtóval.

Schumacher vasárnap esett hatalmasat síelés közben a meribeli pályán, sisakja állítólag kettétört, amikor fejjel egy sziklán landolt. Eszméletét nem vesztette el azonnal, még beszélt, amikor mentőhelikopterbe tették, ám füle vérzett, így tudni lehetett, óriási a baj. A helikopteren aztán már nem lélegzett, kómába esett, és azóta sem tért magához. Azonnal, majd keddre virradóra is megoperálták életveszélyes agysérüléseit, állapota kritikusról kritikus, de stabilra javult a hét közepére, de még mindig életveszélyben van.