Schumacher sorstársa: Csoda, hogy élek

2014.01.10. 15:04

Nem csak Michael Schumachert szállították december 29-én a meribeli sípályáról életveszélyes agysérülésekkel a grenoble-i kórházba: ugyanígy járt egy 35 éves dán helikopterpilóta, Morten Auerbach is. Hasonlóan esett el, mint Schumacher, lement a szűzhóra, ugyanúgy elesett egy kőben, és beverte a fejét egy sziklába. Ugyanaz a helikopter vitte be, mint a volt autóversenyzőt, ő is kómába került, és még most is ott fekszik néhány kórteremmel a Forma-1-es bajnok mellett. Csakhogy magánál van, túlesett a nehezén, és már beszél is.

"Az orvosok milliószor elmondták, csoda, hogy élek, valójában halottnak kellene lennem" - nyilatkozta az Ekstra Bladetnek a már lábadozó Hauerbach, aki Schumacherrel ellentétben nem viselt sisakot.

"Nem akartam gyorsan menni. Arra gondol az ember, uralja a mozgását. Aztán a koponyám a homlokomtól a tarkómig roncsolódott. A barátaim tartották egybe a kezükkel úgy 40 percig, amíg megérkezett a mentőhelikopter."

Morten Hauerbach az Ekstra Bladet fotóján
Morten Hauerbach az Ekstra Bladet fotóján

Hármas koponyatörés, agyödéma, nyakcsigolyatörés - életveszélyes sérülések. Ötször műtötték, az első után került kómába, de ő már magához tért. "Amikor felébredtem, ösztönösen a fejemhez nyúltam, szörnyű volt." Sebét 50 öltéssel varrták össze, most már gyógyul.

"Voltam már jobban is, de örülök, hogy még élek" - mondta az újságírónak.

Schumacher is él, ám kómában van, gépek tartják életben, és nem tudni, felébred-e valaha. Állapota múlt kedd óta változatlan, kritikus, de stabil, és továbbra sem múlt el az életveszély.