Raikkönen megkezdte a szimulátormunkát

2014.01.14. 13:09

Kimi Raikkönen saját bevallása szerint nem rajong a Forma-1-es szimulátorokért, azokat ferraris főnöke, Luca Di Montezemolo sem tartja sokra, de a finn hétfőn elkezdte a munkát az istálló dollármilliós szerkezetében. Szerdáig marad Maranellóban, hogy a szimulátoron keresztül ismerkedjen a Ferrari később elkészülő új autójával.

"Jó újra munkába állni. Azzal kezdem, hogy megszokjam az új rendszereket és eljárásokat, amiket idén alkalmazni fogunk. Ebből a szempontból nagyon hasznos a szimulátor" - idézte Raikkönent a Ferrari sajtóosztálya.

Az olaszokhoz négy év után visszatérő versenyzőt korábban kritizálták, hogy kissé lusta, ám ennek most nyoma sincs. "Sok tennivalónk van, de összességéből nem több, mint régebben. És ezeken a napokon, itt Maranellóban a csapattal lehetek, találkozhatok sok itteni barátommal" - jegyezte meg Raikkönen.

Január 28-ig kell kibírnia a virtuális autóban, akkorra készül el biztosan az idei F1-es Ferrari, és Raikkönen lesz az első, aki kipróbálhatja. Utána következik majd Fernando Alonso.