Button: Kimi elszúrta az időmérőmet

2014.03.15. 10:22

 Jenson Button, a McLaren pilótája szerint Kimi Räikkönen balesete miatt maradt le az időmérő utolsó harmadáról, ráadásul mindössze egyetlen tized kellett volna neki ahhoz, hogy ott legyen a legjobb 10-ben.

Minden remekül ment, a tempó is jó volt, főleg a vizes pályán, sőt, akkor voltam a leggyorsabb. Jónak is éreztem a kört, de végül nem lett elég gyors. Ezen a körön volt sárga zászló Räikkönen kicsúszása miatt, el is vettem a gázt a hármas kanyarban, a pálya többi részén pedig már nem tudtam javítani. A futamra viszont jók lesznek a körülmények, ebben bízom, de még nem gondolok nagyon rá, eléggé ideges vagyok még az időmérő után

- mondta a McLaren pilótája, aki a 11. legjobb időt autózta, de Bottas 5 rajthelyes büntetése miatt majd a 10. helyről indulhat.

Kimi Räikkönen pont a második harmad legvégén csúszott ki, amikor a többség még az utolsó gyors körét akarta teljesíteni, ő viszont már levezető körön volt. A finn kigyorsítás közben pördült meg a hármas kanyarban, orral csúszott a falnak, de nem lett komoly kár az F14 T-ben, gond nélkül indulhat holnap.

Akár csak Pastor Maldonado, aki mért kör nélkül maradt szombaton, ám megkapta a rajtengedélyt, miután az edzéseken elfogadható időket autózott, bár a versenyfelügyelők szerint ez nem jelent precedenst a további futamokra.