Jön a Red Bull, elaludni tilos!

2014.03.25. 14:55

Nico Rosberg simán nyerte az ausztráliai nyitófutamot, 25 másodperccel verte a később kizárt, Red Bull-pilóta Daniel Ricciardót. A német a hétvégén, Malajziában is favorit, de óva int a nagyképűségtől.

"Korán van még, rengeteg dolgon lehet javítani. Tartanunk kell a tempónkat, nem engedhetjük, hogy az ellenfeleink befogjanak. A legfontosabb, hogy továbbra is teljes erőbedobással dolgozzunk. Ha előnyben vagy, elbízhatod magad - figyelmeztet Rosberg, aki nem aggódik, hogy lazsálni kezdenének. - Nem igazán voltunk még ilyen helyzetben, törekednünk kell rá, hogy ne lazítsunk. Nem is fog, azon leszünk, hogy elöl maradjunk, és ne érjenek utol. Tilos elaludnunk, mert a riválisok őrültként nyomulnak utánunk."

Toto Wolff csapatfőnök épp a rohamosan fejlődni látszó Red Bullra hívta fel a figyelmet. Az RBR Ausztráliában Vettel-lel ugyan kiesett motorhiba miatt, Ricciardót pedig második helyről zárták ki, de a dobogó már azt mutatja, rengeteget erősödtek a katasztrofális tesztidényükhöz képest.

"Láttuk, hol tartottak pár héttel ezelőtt, ezért óvatosnak kell lennünk. Sebastian autója még nem tudott végigmenni, nem is volt még igazán gyors, de a tapasztalata miatt arra számítunk, a hétvégén jóval gyorsabb lesz. Nyomnunk kell a fejlesztéseket, mert ugyan most van egy kis előnyünk, de ha ezt elveszítenénk, azt kudarcnak tekinteném" - idézte az Autosport Wolffot.

A Maláj GP hétvégéje magyar idő szerint péntek hajnalban indul, az időmérő szombat reggel 9-kor, a futam vasárnap reggel 10-kor lesz. (Vasárnap hajnalban óraátállítás, hajnal 2-kor 3-ra!)