Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy méteren múlt a nagy baj az F1-ben

2014.03.29. 13:31

Nem jutott tovább a maláj időmérő első szakaszából a caterhames Marcus Ericsson, miután első esős időmérőjén szinte teljesen lebontotta autóját.

A svéd pilóta a kvalifikáció után azt mondta, hülye hibát csinált, ezért pördült ki, ám a felvételek alapján szerencsésnek is nevezhető a bukása. Miután visszapattant a pályára, egyik versenyzőtársa körülbelül egy méterre húzott el mellette nagy sebességgel, komolyabb baleset is lehetett volna az egészből, ha ütköznek. Ez a legveszélyesebb: a sérült autó tehetetlenül visszacsúszik a pályára oldalról. Így vesztette el lábait 2001-ben Alex Zanardi egy németországi CART-futamon.

A baleset miatt Ericsson nem tudta folytatni, holnap az utolsó helyről rajtol. Két hete Ausztráliában nem fejezte be a futamot, ismét nehéz dolga lesz.

Közben az időmérő után jópár órával kijött az első büntetés: Valtteri Bottas feltartotta Daniel Ricciardót, ezért három helyes rajtbüntetést kapott, így 15. helyett 18. pozícióból startolhat csak.