Így már értjük: Montezemolo elnök fogja vezetni a Ferrarit, nem a csapatfőnök

2014.04.16. 14:31

Meglepő, hogy egy teljesen ismeretlen menedzsert nevezett ki a Ferrari F1-csapatához az elnök Luca Di Montezemolo, egy nappal később viszont nagyjából tisztázódni látszik a helyzet: gyakorlatilag ő maga fogja irányítani az istállót.

Montezemolo egy új utcai Ferrari-modell olaszországi bemutatóján beszélt az újságírókkal, köztük a Gazzetta dello Sport tudósítójával is.

"Segíteni fogok neki (Mattiaccinak), úgy, amint a múltban is tettem, közelebb leszek a Forma-1-hez, mint eddig, több időt fordítok rá. A legelégedetlenebb jelenleg én vagyok, de nem kell aggódni, a feladatnak szentelem magam" - mondta, vagyis elég egyértelműnek tűnik, kinek a kezében lesz a gyeplő.

Montezemolo idén többet magyarázhat, Raikkönennek is
Montezemolo idén többet magyarázhat, Raikkönennek is

A leköszönt Stefano Domenicali az utóbbi hat évben szabadkezet kapott, jöttek-mentek a mérnökök Maranellóban, tucatnyi embert rúgott ki és vett fel, de csak a 2008-as konstruktőr-vb-t nyerte meg, azóta semmit.

Mattiaccinak semmi köze az F1-hez, de Montezemolo szerint ez nem probléma.

"Mattiacci a megfelelő választás, hamarosan újra nyerni fogunk. Azért akartam egy fiatal menedzsert, mert hiszek benne, mert Ferrari-ember, és mert nem fogok valami pénzsóvár topmenedzser után kajtatni világszerte" - utalt valószínűleg azokra a pletykákra Montezemolo, hogy Mattiacci csak átmeneti megoldás, és a szezon végén jöhet Flavio Briatore vagy Ross Brawn vagy mindkettő.

Az új csapatfőnök nem ért a Forma-1 technikai oldalához sem, ám ez se számít a főnöknek: "Nem kell arra emlékeztetniük, hogy Mattiacci nem szakember. Teli vagyunk szakemberekkel, akiktől most azonnali reakcióra számítok. Előre kell néznünk, felgyűrni az ingujjat, és munkához látni, hogy újra versenyképesek legyünk".

A 42 éves, eddigi észak-amerikai Ferrari-elnök-vezérigazgató Mattiacci pénteken mutatkozik be az istállónál, a hétvégi Kínai GP-n már ő viszi a csapatot.