Őrült pletyka: Alonso a Mercinél?

2014.05.08. 16:33

Furcsa információ bukkant fel a barcelonai paddockban, ahol a Forma-1 a hétvégi Spanyol Nagydíjra készül: az Eric Boullier ex-Lotus-főnök mclarenes váltását hetekre előre megjósoló, Barcelonában tartózkodó, Monsieur_F1 álnevű twittelő azt írta, Fernando Alonso napokon belül aláír a Mercedeshez.

Állítását "Alonsóhoz igazán közeli" informátorra alapozza, és "fogalma sincs", hogy mi lesz Nico Rosberggel - a spanyol ugyanis az ő helyére érkezne, Lewis Hamilton mellé, vagyis összeállna újra a 2007-es, mclarenes botránykettős.

Ami biztos: Alonsót 2016 végéig köti szerződés a Ferrarihoz, folyamatosan azt szajkózza, kitölti, sőt, az olaszoktól fog visszavonulni. Az is biztos viszont, hogy négy év alatt nem sikerült vb-t nyernie a Ferrarival, és idén is igen valószínűtlen, hogy a mercis kettőst meg tudja verni. Illetve az is, hogy ha vált, csak a legjobb autóba ülne át - ami jelenleg a Mercedes, és jövőre is igen sanszosan az lesz.

Amit nem tudunk biztosan: meddig van szerződése Rosbergnek. A német 2011 végén hosszabbított "2013-ig és még tovább", ahogy akkor a hivatalos közlemény szólt. 2014 már tovább van, vagyis ez tényleg így történt, a Bild anno azt írta, a megállapodás a 2015-ös szezon végéig fut. (És összesen 50 millió eurót kaszál vele Rosberg, nagyjából évi 12-t.)

Azt láttuk 2007-ben, hogy Alonso és Hamilton mennyire nem jött ki egymással, ám azt is, hogy azóta kvázi puszipajtások lettek, annyit dicsérik egymást, hogy néha már kínosan érezheti magát az egyik és a másik is. Alonso azt is elmondta, neki hét éve nem Hamiltonnal volt baja, hanem a McLaren-főnök Ron Dennisszel.

A McLaren tavaly nyíltan üldözte Alonsót szerződésajánlatával, ám Ron Dennis múlt év végén visszatért a csapat élére, és ez Alonsót eltántoríthatta a 2015-től Honda motorral futó istállótól.

Természetesen az érintettek nem kommentálták az Alonso-Mercedes-értesülést, ami egyelőre az idény legizgalmasabb és legváratlanabb feltételezése.