Semmi jó nincs a Ferrariban, de alakul

2014.04.29. 13:57

Hosszú és nehézkes felzárkózási folyamatra számít a Ferraritól Fernando Alonso. A pocsék első három futam után a spanyol a negyediken már felért a dobogóra, harmadik lett, ám azt mondja, a továbblépés körülményes, és egyáltalán nem biztos, hogy mostani pozíciójuk a mezőnyben szilárd.

A Ferrari gyenge szezonkezdete a csapatfőnöknek az állásába került, az új menedzserrel azonnal előre léptek, persze ez inkább a technikai fejlesztéseknek köszönhető. Volt honnan fejlődni, állítja a spanyol.

"Az autó a legtöbb területen alulteljesített, nem csak egy problémáról volt szó. Gazdaságosabbnak kell lennünk, jobb aerodinamikára van szükség, jobb tapadásra, több erőre. Az első futamokon hiányzott a teljesítmény a kocsiból. Kínában a a fejlődés nem egy területnek köszönhető, hanem kis lépéseknek itt is, ott is. Jobb erőátvitel, jobb szoftver, megfelelőbb beállítások, jobb aerodinamikai hatékonyság és egy kicsit több erő, kezdtek helyükre kerülni a dolgok."

A Ferrarinak viszont extra kell hozzá, hogy befogja a Mercedest, illetve folyamatosan a Red Bull előtt maradjon: "Nem álmodozhatunk, mert a többiek sem tévénézéssel töltik az időt Barcelonáig. Lemaradásból indulunk, így nagyobb lépésekre van szükségünk. Az ellenfelek két tizedet gyorsulnak Barcelonára, vagyis nekünk is két tizedet kell meg még egy kicsit, ha közelebb akarunk kerülni. Nem a normál tempóban kell fejlesztenünk a kocsit, hanem valamit hozzá kell adnunk az átlaghoz".

Az olaszoknak van idejük összekapni magukat, háromhetes szünet van a Forma-1-ben, a következő verseny május 11-én lesz. Csakhogy tesztelni nem lehet majd, csak a Spanyol Nagydíj után, így ismét élesben kell kipróbálniuk az új alkatrészeket, a barcelonai szabadedzéseken: vagy beválnak, vagy nem.