Raikkönen: Ne cseszegessenek már ezzel!

2014.04.23. 15:03

Kiakadt az újságírókra Kimi Raikkönen, mert a sajtó a kínai futám után újra elővette a régi témát: nem elég motivált a finn. A ferraris pocsék szezonkezdeten van túl, négy futamon 11 pontot szedett össze, miközben csapattársa, Fernando Alonso 41-et. A spanyol legutóbb már dobogóra is állhatott, harmadik lett, miközben társa csak nyolcadik.

"Nem értem, miért jönnek állandóan a motivációval, ha nem lennék motivált, nem lennék itt. Ne cseszegessenek már ezzel! - fakadt ki Raikkönen.

A Ferrari, ahogy mindig, lassan kezdte a szezont, a csapatfőnök, Stefano Domenicali már bele is bukott ebbe. Kínában már új főnök irányított, és a technikai fejlesztésnek hála előre léptek - Alonso kocsijával. Raikkönennel viszont nem, mert az ő lazább vezetési stílusa nem passzolt a pályához és az időjáráshoz.

Raikkönen és az új főnök, Marco Mattiacci
Raikkönen és az új főnök, Marco Mattiacci

"Akadnak rossz versenyek, ami sajnálatos, de néha ez van. A célunk, hogy javítsunk ezen. Sok melónk van, eddig egy versenyünk sem volt, amivel elégedettek lehetnénk. Nehezen mennek a dolgok eddig, ám amint többet körözhetünk, kiküszöböljük a problémákat" - bizakodott Raikkönen.

A következő futamig három hét van, szusszanhatnak egyet, dolgozhatnak a fejlesztéseken, de tesztelni csak a következő, májusi Spanyol GP után lehet.