Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ricciardo: Ez szürreális és menő!

2014.06.09. 12:43

Daniel Ricciardo élete első Forma–1-es futamát nyerte vasárnap, a Kanadai Nagydíj után maga is alig hitte el, hogy az első helyen végzett, mert annyira későn állt az élre, két körrel a leintés előtt előzte meg a mercedeses Rosberget. 

„Szürreális az egész, ugyanakkor nagyon menő is" - fogalmazott a győzelem után, és kiemelte, szükség volt Perez hibájára is, hogy az élen tudjon végezni. 

„Végig próbálkoztam, amíg mögötte voltam, nagyon jól vezetett, nem hibázott, tisztában voltam azzal, hogy rontania kell, ha előtte akarok végezni" - mondta Ricciardo. Végül Perez a célegyenesre fordulva elbizonytalanodott, ezt használta ki az ausztrál, ezután pedig Rosberget is befogta. 

„Gyerekként sokszor elképzeltem magam a dobogó tetején, most meg egy kicsit furcsa az egész. Ugyanakkor fantasztikus, félelmetes. Az utolsó körökben dőlt el minden, azt hiszem, ezért sem fogtam még fel igazán" - tette hozzá a győzelemmel kapcsolatban.