Vettel: Láttam, hogy jön valami fehér

2014.06.09. 14:20

"Láttam, hogy közel vannak egymáshoz, aztán láttam valami fehéret közeledni a tükörben. Kiengedtem a kocsit, jobbra fordultam, Felipe meg elrepült előttem a levegőben. Szerencsém volt, hogy még időben észrevettem" - mesélte Sebastian Vettel, hogy sikerült megúsznia a Kanadai GP utolsó körében történt nagy Massa-Perez balesetet.

A williamses ment bele hátulról a Force India-pilótába, a kocsik összetörtek, és két oldalról szálltak el Vettel Red Bullja mellett. Massa gépe centikkel száguldott el a bajnok előtt.

A bukást a felügyelők is megvizsgálták, és kissé furcsa döntést hoztak: Perezt büntették, öt rajthelyet kapott a következő futamra. Megállapították, hogy Perez az utolsó pillanatban balra mozdult, ezért ütköztek. A mexikói tényleg irányt változtatott, de csak egészen minimálisan, Massa iszonyú közelről kerülte volna ki, így az ütközés minimum fifti-fiftinek tűnt. De nem az FIA-bírák szerint.

vettel xx.gif

A lényeg persze, hogy mindketten megúszták sérülés nélkül, a pályakórházba ugyan be kellett menniük, de hamar kiengedték mindkettőt. Vettel befutott harmadiknak, Perez és Massa a negyedik helyért csatázott, amikor a baleset történt.