McLaren-Honda: Alonso, Hamilton vagy Vettel

2014.06.25. 16:45

Megindult a pilótakeresés a McLarennél a 2015-ös szezonra, ugyanis az istállóhoz motorszállítónak érkező Hondának nem elég Jenson Button és Kevin Magnussen, csúcspilótát akar, méghozzá az F1 három legjobbja közül: Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel a kiszemelt.

Alonsót közel egy éve hajtják, a spanyol tavaly nemet mondott nekik, de mivel a Ferrarinál a helyzete még a 2013-asnál is sanyarúbbra fordult, könnyen meggondolhatja magát. Valószínűleg ki kellene vásárolni, mert 2016-ig van megállapodása az olaszokkal, ám a japánoknak a pénz nem probléma.

nando3.
Fotó: Peter J Fox

Hamiltont a hétvégén, Ausztriában környékezték meg, az istálló elismerte, "bepróbálkozott" az angolnál, lenne-e kedve visszaigazolni a McLarenhez két év távollét után. 2012 végén távozott, három évre írt alá a Mercedeshez, még egy évig él a szerződése. Jól érzi magát, de ha nem lesz idén világbajnok, kikap csapattársától, Nico Rosbergtől, bármi lehet.

A harmadik jelölt a világbajnok Vettel, akit idén ver új és fiatalabb csapattársa, Daniel Ricciardo. A németnek pocsék éve van, a Red Bullnak csak gyenge, de mivel a Renault-val 99%, hogy nem szakít az istálló, sokkal jobbra jövőre sem számíthatnak - így nagy változást Vettel sem igen képzelhet el.

vettelmorc
Fotó: Andrew Hone

Egy lehetséges kombináció: Hamilton marad, ahol van, Alonso kiábrándultan igent mond a McLarennek, Vettel pedig az ő helyét veszi át a Ferrarinál. De ki menne akkor a Red Bullhoz?

És persze azt sem tudni, Magnussen és Button közül kit tartana meg a McLaren, az alulteljesítő autóval alulteljesítő öreget, vagy az ennyit sem produkáló fiatalt dánt.