Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

McLaren-Honda: Alonso, Hamilton vagy Vettel

2014.06.25. 16:45

Megindult a pilótakeresés a McLarennél a 2015-ös szezonra, ugyanis az istállóhoz motorszállítónak érkező Hondának nem elég Jenson Button és Kevin Magnussen, csúcspilótát akar, méghozzá az F1 három legjobbja közül: Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel a kiszemelt.

Alonsót közel egy éve hajtják, a spanyol tavaly nemet mondott nekik, de mivel a Ferrarinál a helyzete még a 2013-asnál is sanyarúbbra fordult, könnyen meggondolhatja magát. Valószínűleg ki kellene vásárolni, mert 2016-ig van megállapodása az olaszokkal, ám a japánoknak a pénz nem probléma.

nando3.
Fotó: Peter J Fox

Hamiltont a hétvégén, Ausztriában környékezték meg, az istálló elismerte, "bepróbálkozott" az angolnál, lenne-e kedve visszaigazolni a McLarenhez két év távollét után. 2012 végén távozott, három évre írt alá a Mercedeshez, még egy évig él a szerződése. Jól érzi magát, de ha nem lesz idén világbajnok, kikap csapattársától, Nico Rosbergtől, bármi lehet.

A harmadik jelölt a világbajnok Vettel, akit idén ver új és fiatalabb csapattársa, Daniel Ricciardo. A németnek pocsék éve van, a Red Bullnak csak gyenge, de mivel a Renault-val 99%, hogy nem szakít az istálló, sokkal jobbra jövőre sem számíthatnak - így nagy változást Vettel sem igen képzelhet el.

vettelmorc
Fotó: Andrew Hone

Egy lehetséges kombináció: Hamilton marad, ahol van, Alonso kiábrándultan igent mond a McLarennek, Vettel pedig az ő helyét veszi át a Ferrarinál. De ki menne akkor a Red Bullhoz?

És persze azt sem tudni, Magnussen és Button közül kit tartana meg a McLaren, az alulteljesítő autóval alulteljesítő öreget, vagy az ennyit sem produkáló fiatalt dánt.