2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Valami nem stimmel a Hungaroringen

2014.07.26. 11:13 Módosítva: 2014.07.26. 11:22

Szombaton tízkor-féltizenegykor már az M3 kivezetőn érezni lehetett, hogy verseny van a Hungaroringen, a Szerencs utcánál pár, néha jópár pirosat végigvárt az ember, amíg túljutott a kereszteződésen. A FIA-nak és a médiának elkülönített leállósávban maximum 80-nal lehetett jönni a sok autó miatt, aztán a főbejáratnál legalább az emelkedő tetejéig ért a sor, negyedóra araszolás volt a parkolóig.

Most a legtöbbet a főbejáratnál - a negyedóra helyett - kellett várni, 19 másodpercet, mert egy taxis a rendőrrel beszélgetett az út közepén.

Olyan, mintha kevesebb lenne mindenből, nézőből, újságíróból, VIP-ből, de még rendőrből is, bár ezutóbbi valószínűleg tényleg csak úgy tűnik.

Meglátjuk, mi lesz a nap végén, illetve vasárnap, a versenyen, de egyelőre olyan, mintha a Magyar Nagydíj veszített volna a varázsából. Egy hete Hockenheimben 52 ezren voltak a futamon, ami lehet, hogy negatív rekord. A kollégák beszámolói szerint irdatlan meleg volt, nem olyan, mint itt most Mogyoródon.

Németország egy héttel azelőtt lett futball-világbajnok, a fél ország még ki sem józanodhatott, nem beszélve arról a több ezer emberről, aki a német F1 helyett inkább Brazíliába utazott megnézni a válogatottat, és arra költött. A nyaralást is kevesebben szakíthatták meg a Forma-1 miatt. Meg hát nem egy Schumacher vagy egy Vettel megy a bajnokságért, Nico Rosberg, hiába német, közel sem az a kategória, népszerűségben biztosan nem.

De mi történik itt nálunk?