Ferrari: Azért ne áltassuk magunkat

2014.07.29. 11:14 Módosítva: 2015.05.02. 06:04

"Nagyszerű verseny volt, elégedettek lehetünk azzal, ahogy a csapat visszajött az igen komplikált szombat után. Kimi és Fernando bemutatta, mire képesek, és az egész csapat felnőtt a feladathoz" - értékeltea Ferrari hungaroringi teljesítményét Marco Mattiacci csapatfőnök.

Alonso második lett, Raikkönen az eltaktikázott időmérő után, a 17. helyről startolva hatodik. Mindkettejüknek ez a legjobb eredménye a szezonban, bár Alonso Kínában már volt harmadik.

Mattiacci igyekezett csökkenteni a hurráhangulatot: "Ez az eredmény csak egy lépés abban a folyamatban, ami pár hónapja kezdődött. Fernando második helye növeli az önbizalmunkat, és mutatja, hogy a közös erőbefektetés, hogy a Ferrarit visszavigyük az élre, jó felé halad, de reálisan kell kezelnünk. Az időjárás és a pálya körülményei kiegyenlítették a teljesítménybeli különbségeket, ezért nem szabad áltatnunk magunkat. Még jobbra kell törekednünk".

Raikkönennek eddig egészen csapnivaló éve volt, Mattiaccinak legutóbb, Hockenheimben meg is kellett védenie a finnt, határozottan cáfolta, hogy nélküle képzelik el 2015-öt. Most végre dicsérhette is.

"Örülök, hogy Kimi visszatért, fantasztikusan vezetett, ahogy Fernando is. De még úgy 1,2 másodperccel a legjobbak mögött vagyunk, amit ledolgozni hónapokat, éveket vehet igénybe."

Mattiaccit április végén nevezte ki Montezemolo Ferrari-elnök a lemondott Stefano Domenicali helyére. Semmit nem tudott a Forma-1-ről érkezésekor, de úgy tűnik, kezd beletanulni a sportba.

I