A Merci-kommunikáció újra egyes

2014.09.08. 12:21 Módosítva: 2014.09.08. 12:24
Vélemény: nem volt szándékos a monzai kanyarlevágás Rosbergtől, de a Mercedes-góré megint ügyetlenül kommunikál, sőt, feleslegesen.

A Forma-1-ben igazolódott már be annál sokkal vadabb konspirációs teória is, mint hogy vasárnap, Monzában Nico Rosberg szándékosan vágta le kétszer ugyanazt a kanyart, hogy mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton nyerhessen.

A 2008-as Szingapúri GP után azt beszélték, hogy a Renault egyik versenyzője, Nelsinho Piquet azért ment a falnak, hogy bejöjjön a biztonsági kocsi, és így csapattársa, Fernando Alonso nyerő pozícióba kerüljön, majd győzzön. Senki sem hitt a vad elméletben, aztán egy év múlva kiderült, tényleg így történt.

Rosberg esete is ugyanennyire valószínűtlen, ráadásul igazságtalan is lenne Hamiltonnal szemben: Spában Rosberg 18 ponttal szerzett nála többet, most az angol hét pontot hozott ebből vissza a németen, aki második lett. Ha még további futamokon is hasonlót hibázik Rosberg, és így nyer Hamilton, akkor elkezdhetünk gondolkozni a szándékosságon.

Nem direkt csinálta, Hamilton gyorsabb volt egész hétvégén, ennek a nyomásnak az eredménye a két hiba.

A Merci-vezetők viszont most is hibáztak, Wolff szavai nem meggyőzőek, végképp nem meggyőző Rosberg indoka, hogy "ő miért tenne ilyet, és miért is kérnék őt ilyenre a Mercedestől".

Ilyen felvetésre, ha tényleg semmi alapja nincs, az ember elkezd röhögni a kamerába, majd odavet egy hagyjuk márt, és tovább megy.