Ambrus
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Raikkönen: Én amúgy sem beszéltem sokat

2014.09.18. 14:34

Bernie Ecclestone egy új F1-szponzor (Johnnie Walker) bejelentésének sajtótájékoztatóján arról is beszélt Szingapúrban, hogy ő indította el a rádiótiltást, ami aztán a célegyenesben belógatott táblák korlátozását is hozta magával.

"Én kezdeményeztem, igen. Szerintem egyetlen pilótának sem hiányzik, mind örül, hogy megszűnik. Ők vezetik a kocsit, nekik kell tudniuk, mit hogy csináljanak. Nincs szükségük senkire a depóból, hogy megmondja, mit tegyenek" - idézte az Autosport a nagyfőnököt.

Sőt, Ecclestone már azt is elárulta, tovább akar menni, a következő lépés az élő telemetria betiltása lenne, ami verseny közben mutatja, mi történik az autóval, és szintén jelentős segítséget nyújt nem csak az istállóknak, de a versenyzőknek is.

"Ott a szabály, hogy a versenyzőknek segítség nélkül kell vezetniük. Eddig segítettek nekik, és még ezután is fognak. Még mindig sok mankójuk van, aminek nem kellene lennie" - fűzte hozzá a csúcsmenedzser.

A Szingapúri GP sajtótájékoztatóján Kimi Raikkönen is beszélt a kérdésről, aki persze nem aggódja túl a dolgot.

"Nyilvánvaló, hogy velem nem sokat beszélnek a rádión, ha nincs semmi gond" - utalt a klasszikus "tudom, mit csinálok" esetre 2012-ből, amikor kiszólt, hogy ne zavarják őt a rádión.

Azt persze ő is elismeri, hogy a külső segítség hiányozni fog, ám nem bánja: "Akkor lehet ez komplikáltabb, ha pár dolgot át kell állítanod, hogy célba tudj érni. Bonyolultabb lesz nekünk, dehát ez is benne van a játékban".

Az FIA pontról pontra meghatározta a héten, mit lehet, és mit nem lehet mondani a depóból a pilóta fülére rádión. A pontosítások persze egészen vasárnapig, sőt, még a következő hetekben is folytatódni fognak a szövetség és a csapatok között.