Hamilton másfél kilós steakkel regenerálódik

2014.09.24. 08:58

Rengeteget kivett a pilótákból az év talán legkeményebb versenye, a Szingapúri GP. Annak ellenére, hogy késő este voltak az edzések, az időmérő és a futam is, utóbbi kettő nyolc óra után indult, a 82%-os páratartalom és a fülledt meleg megtette a hatását. A súlyhatár miatt mindig ultravékony versenyzők, mint Jenson Button, Adrian Sutil és Nico Hülkenberg, például, végre rendesen ehettek, mert nem tudtak annyi táplálékot bevinni, mint amennyit elégettek egy-egy autóban töltött óra alatt. Különösen a futam volt brutális, több mint két órán át kellett a kocsiban izzadniuk, ez a szezon leghosszabb versenye.

Még Hamilton is, aki alig 170 centi, vagyis nem kell annyira figyelnie a súlyát, a verseny másnapján Kuala Lumpurból posztolt egy képet, amin másfél kilós steaket eszik, így igyekezett pótolni az elveszett kalóriákat. "Fel se fogok tudni állni" - írta a fotó alá.

A legtöbbet talán a mclarenes Kevin Magnussenből vette ki a futam, aki már féltávnál kirakta a kézfejét a menetszélbe, felváltva markolászta a levegőt, próbálta magát hűteni. A célban ugyanis kiderült, hogy a dán ülése valami miatt durván felmelegedett, a bőre szinte megpirult a forróságtól, míg ivóvize ihatatlanra forrósodott. "Égeti a számát" - válaszolta a versenyző a rádión, amikor a csapat arra figyelmeztette, ne felejtsen el inni. Így folyadékbevitel nélkül kellett kibírnia a leintésig, legalább egy órán át nem ivott.

Kevin Magnussen hűt

"Az volt a gond, hogy az ivóvize felforrt. Bugyborékolt a szájában, amikor inni akart. Furcsa volt, nem tudom, mi történt. Még nyomozzuk, mi lehetett a gond, mert a telemetriában minden normálisnak tűnt, mint például az akksi is" - idézte az Autosport Eric Boullier csapatvezetőt, aki ezzel a forrás dologgal valószínűleg csak kicsit túlozni próbált.

Az biztos, hogy Magnussennek piszok kemény versenye volt, egy pontot így is szerzett, tizedik lett.