Philippe Bianchi: A körülmények alapján közúti balesetnek tűnt

2014.10.10. 14:49 Módosítva: 2014.10.10. 14:50

"Nem is akarom látni a videót. Nehezen nevezném versenybalesetnek, amit láttam, abból inkább közúti balesetnek látszott. Meglátjuk, mi történik, aztán elmondom, mit gondolok" - nyilatkozta a francia Nice Matin nevű lapnak Philippe Bianchi, a Szuzukában szerencsétlenül járt Jules Bianchi apja. Vagyis valószínű, hogy ő sem csak a körülmények balszerencsés összejátszásának tartja, hogy fia kómában fekszik egy japán kórházban, agysérülésekkel, kritikus, de stabil állapotban szörnyű bukása után.

"Nincs változás, kritikus fázisban van. Küzd, mint mindig a versenyeken is. Erős. Saillant professzor és a Ferrari specialistája tökéletesen együttműködnek a helyi agysebészekkel. Jules nem is kaphatna jobb ellátást" - tájékoztatott.

Az Orosz GP-n a legtöbb pilóta bianchis matricával versenyez, és az apa meglepődött a rengeteg jókívánságon, amit a szurkolóktól és a Forma-1-től kapnak: "Tudtam, hogy kedvelik Jules-t, de ezt nem is képzeltem volna. Nagyon tetszik Jean Eric Vergne gesztusa, aki matricákat csináltatott, amit a pilóták a sisakjukra ragaszthatnak".

Szocsiban az FIA magyar idő szerint péntek délután négykor tart sajtótájékoztatót a balesettel kapcsolatban.