Alonso: Nem biztos, hogy az F1-ben leszek jövőre

2014.10.31. 15:55

"A jövőm? Úgy dönthetek, ahogy akarok, és úgy lesz, ahogy szeretném, és ahogy a Ferrarinak a legjobb. Többé kevésbé tudom, hol fogok vezetni, de nem tudom határozottan kijelenteni, hogy jövőre itt leszek a Forma-1-ben. Ambiciózus tervem van a jövőre nézve, és minden az elképzeléseim szerint alakul" - nyilatkozta a Gazzettának Fernando Alonso Austinban, az Amerikai Nagydíjon.

Sokat nem lehet hozzátenni, következő szezonjával kapcsolatban tényleg nincs semmi új, az viszont újdonság, hogy először veti fel annak a lehetőségét, hogy ne a Forma-1-ben versenyezzen jövőre.

Elméletileg ugyanis egy biztos lehetősége van, a McLaren Honda, ám úgy tudni, ő Mercedest akar vezetni. Mivel két csapat is becsődöl, képbe jött a harmadik autók lehetősége, így talán lehet esélye a harmadik Mercire, de ez irtó komplikált és bizonytalan ügy, kicsi az esélye, hogy jövőre, de még arra is, hogy valaha bevezessék a plusz egy kocsit.

Alonsót már az Audival is összehozták, ami a pletykák szerint 2016-ban bejönne az F1-be, természetesen a németek cáfolták, hogy a topkategóriába tartanának. Az Audi viszont megkörnyékezhette Alonsót, a Le Mans-i sportautócsapatukban szívesen látnák 2015-ben barátja, Mark Webber mellett.

Alonso arra játszik, hogy Mercedese lesz 2015-ben, de úgy tűnik, először merült fel benne is, hogyha ez nem jön össze neki, akkor közben a McLaren Honda is kútba eshet. Fejlemények később, valószínűleg legelőbb akkor, ha Hamilton meghosszabbítja 2015 végén lejáró szerződését a Mercedesszel. Ha netalántán mégsem teszi, Alonso előtt új kapu nyílhat, erre játszik.