Button seggbe tudja rúgni Alonsót, abszolút!

2014.12.16. 14:49

Jenson Buttont tartotta meg hónapokig tartó határozatlanság után a McLaren-főnök Ron Dennis új pilótája, Fernando Alonso mellé, ezzel kiegészült a Forma-1 2015-ös pilótafelállása.

Az angol a 13 évvel fiatalabb Kevin Magnussen előtt futott be, és maradhat a helyén, a dán visszamegy tesztpilótának az istállónál.

Dennis az Autosportnak bővebben is beszélt döntéséről, ami igen nehezen született meg. Elárulta, a sportigazgató Eric Boullier-val háromszor is leültek beszélgetni arról, kit tartsanak meg, és mindháromszor döntetlen lett a csata, képtelenek voltak egymást meggyőzni: Dennis Magnussent, Boullier Buttont akarta. Magnussen kora miatt tűnt jobb választásnak, és Dennis kételkedett Button elszántságában. Idén, 34 évesen nem látott már elég tüzet benne, szezon közben ki is mondta, Buttonnak jobban kéne hajtania.

Bele is húzott, az utolsó futamai jól sikerültek, ám ezzel még nem győzte volna meg Dennist, hanem "a fordulópont nekem az volt, amikor az utolsó futam után beszéltünk".

És most Dennis már nagyon bízik Buttonban. "Jensonnál nem látok okot, ami miatt ne tudná a feladatát végrehajtani. Tényleg úgy gondolom, hogy seggbe tudja rúgni Fernandót, abszolút. Ha megcsinálja, nagyszerű. Ha közel jut ehhez, nagyszerű" - árulta el a McLaren-elnök.

Érdekes lenne tudni, Alonso mit gondol erről a hozzáállásról, mert ez azt tükrözi, hogy Ron Dennis semmit nem tanult a 2007-es Alonso-McLaren-Hamilton-évből, ami teljes káoszba torkollott.

Alonso akkor hirtelen vb-riválisra talált saját csapattársában, ez az, amit a legjobban utál. A Renault-nál és a Ferrarinál is abszolút első számúként versenyzett, csak a McLarennél botlott bele egy olyan kaliberű versenyzőbe, mint ő, és azonnal elkezdte szétcincálni a csapatot.

Pedig úgy tűnik, Dennis komolyan gondolja. "Két olyan versenyzőt akarunk, aki tud nyerni, és a legfontosabb egy csapatban, hogy megverd a csapattársad, de az, hogyan győzöd le, kritikus a hangulat szempontjából" - vagyis azt már sejti, forrongások újra kialakulhatnak.

Ez alapján valami olyasmit sejthet, hogy Alonso sokkal jobban fogja tisztelni, és sokkal jobban elfogadja Buttont, mint tette volna azt Magnussennel. Nem véletlen, hogy korábban Alonso is utalt rá, szívesebben látná maga mellett az angolt a dán helyett.

Amiben Dennis bízik, minden bizonnyal Button tapasztalata és józansága, vagyis hogy ő nem fogja az egyéni céljait a McLaren elé helyezni.

"Ezek a srácok rutinrókák, ismerik a médiát, tudják, mi viszi előre a csapatot, és mindkettőjüknek elég tapasztalata van már a McLarennel, hogy tisztában legyenek az egyetlen közös célunkkal, hogy nyernünk kell" - jelentette ki Dennis.