Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Honda: A Mercedes megöli a sportot

2014.12.27. 12:49

A McLarennel társulva jövőre visszatérő Honda is beszállt az F1 motorharcába, és természetesen egyáltalán nem meglepő módon a Mercedes ellen, vagyis a Renault és a Ferrari oldalán. Ezzel pedig a 2015-ös szezon motorgyártóinak háromnegyede azt szeretné elérni, hogy az FIA engedélyezze a szezon közbeni fejlesztéseket is.

A Mercedes viszont továbbra is be szeretné fagyasztani a 2014-es idény során tapasztalt fölényét. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szerint ez viszont épphogy a sportág érdekei ellen való, mert ezzel gátolják a jó verseny kialakulását, míg a Mercedes azzal védekezik, hogy ha zöld utat engednének a további fejlesztéseknek, azzal pont a költségcsökkentés ellen tennének.

„Mi sem azt szeretnénk, hogy őrült módon megnövekedjenek a költségek. De ez egy verseny, amiben szeretnénk, ha annyit változtathatnánk egy autón, amennyit szeretnénk. Ha nem engedik a versengést, azzal pont a sport lelkét ölik meg” – véli Boullier, aki szerint köztes megoldást jelenthetne, hogy amikor az utolsó csapat is késznek érzi a motorját, valóban le lehetne zárni a későbbi fejlesztéseket.

A Honda, a Renault és a Ferrari legnagyobb félelme az, hogy ha nem enyhítenek a szabályokon, azzal könnyen évekig húzódhat a Mercedes idén is tapasztalt dominanciája, hiszen a másik három motorgyártónak nem lesz esélye utolérni őket.