Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Színt hoz a McLaren-Honda az F1-be

2015.01.05. 19:42

Az El Mundo Deportivo szerint a McLaren, elsődlegesen a Honda kérése miatt drasztikusan új festéssel készül a 2015-ös szezonra, a japán motorgyártó szerint ugyanis a jelenlegi ezüst-króm színekről mindenki a Mercedes Ezüst Nyilaira asszociál.

A spanyol lap azt is tudni véli, hogy a csapat két klasszikus színt, a McLaren narancssárgáját és a Honda fehérjét ötvözné egy közös mintában. A McLaren az 1960-as évek végén, még a marlborós idők előtt volt narancssárga, de például a legelső, 1966-as kocsijuk teljesen fehér volt, így a Hondához közel álló szín számukra sem teljesen idegen. Igaz, a végső festés azon is múlhat, hogy talál-e az idei szezonra főszponzort a csapat, vagy sem.

A McLaren 1997-ben váltott ezüst festére, amivel pont a motorokat szállító Mercedes legendás kocsijaira, az 1930-as évek Ezüst Nyilaira emlékeztek, most ezen változtatnának. Persze a narancs ismerős lehet, hiszen ideiglenesen 1997-ben és 1998-ban, majd 2006-ban is elővették a tesztekre, de a szezonra aztán maradt az ezüst alap – és most sem valószínű, hogy a teljes kocsit narancsra fújnák le.

Változtatna a mostani színeken a Mercedes is, ami pont olyasmi króm alapban gondolkozik, amit most elhagy a McLaren. A Kromo névre hallgató új festéket a felniket is gyártó OZ csinálja, és nagyjából olyan lesz, mint a 2006-09 közötti McLaren-Mercedes, de ennél többet nem sikerült megtudniuk a spanyoloknak. Az viszont biztos, hogy még januárban, vagyis a jerezi teszt előtt megtartják a bemutatót, így nem kell sokáig várni az új festésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?