Alonso idén ne álmodjon győzelmekről

2015.01.12. 11:14

John Watsonra manapság a legtöbben arról emlékezhetnek, hogy a kilencvenes években az Eurosporton közvetítette és szakkommentálta a Forma-1-et, de 30-35 éve versenyzett is az F1-ben, sokáig a McLarennél. Öt futamot meg is nyert, ebből négyet McLarennel. És ha régen is történt, de ő volt a napjainkban is tulajdonos-csapatvezető Ron Dennis egyik első pilótája, így tudja, miről beszél, amikor azt mondja, a McLaren-Honda újraegyesülés nem lesz azonnali siker.

"Kicsit több idő kell, hogy összeolvadjanak, és a McLaren visszakerüljön a saját szintjére - mondta a GPupdate.net-nek. - Sokkal nehezebb ma, mint amikor ők együtt meghatározták az F1-et (1988-91). Leginkább a teszttilalom miatt, az a korlátozás több csapatot is sújt. Visszakerülni az élmezőnybe, vagy ahogy Ron Dennis mondja, dominálni, ez nem lesz kéjutazás."

Alonso bizakodó
Alonso bizakodó

Watson szerint idén kizárt, hogy futamokat nyerjenek, arra legjobb esetben jövőre kerülhet sor, az esetleges "dominanciához", amikor már vb-t nyernek, legalább három évnek kell eltelnie.

Fernando Alonso pont ennyire írt alá újra a csapathoz, így ha Watson eltalálja, a spanyol 36 évesen kerülhet újra vb-közelbe.

Az biztos, hogy a McLarent nem segítik a turbómotorra vonatkozó szabályok, amikben próbálnak is már valamilyen kiskaput találni, hogy kibújhassanak a fejlesztési tilalmuk alól. Ez nagyban visszavetheti a McLaren-Hondát, és a hároméves összeállási időszak még kedvező jóslatnak is tűnik.