Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az új McLaren-Hondára megérte várni

2015.01.29. 13:08

Csütörtök délután egykor online, egy Youtube-videóban mutatta be új autóját a McLaren-Honda, a két partner 1992 óta nem épített közös gépet. Az MP4/30-as az idei modelljuk neve, így néz ki:

Vasárnap gurulnak ki vele a először, a jerezi teszten Fernando Alonso fogja vezetni. A Honda 23, a spanyol nyolc év után tér vissza a McLarenhez, másik versenyzőjük Jenson Button lesz, aki 2010 óta a csapat tagja.

McLaren-Honda MP4/30
McLaren-Honda MP4/30

Amint látjuk, a gép színei nem változnak tavalyhoz, illetve az előző évekhez képest, marad az ezüst, amit egy év kihagyás után újra a Hondával is sokszor azonosított piros egészít ki. Az oldaldobozai feketék lesznek, mint 2014-ben, ide biztosan kerül még egy nagyobb szponzornév.

A legkritikusabb pont, az orr kifejezetten klassz, már-már konzervatív, a kocsi eleje egy csúszdára emlékeztet, az előző évi csonk eltűnt.

A lényeg a kasztni alatt van, a Honda V6-os turbómotorja, amit az előző szezon végén, egy kétnapos teszten kipróbáltak, még az előző kasztniban. A próba pocsékul sikerült, idénre nem kis javulást ígérnek a mérnökök.

"Kezdetben meredek lesz, az első célunk, hogy kiismerjük az autót a teszteken, és kihozzuk belőle a maximumot. Nem lesz egyszerű vagy rövid, sem problémamentes, de felkészültünk erre. A lényeg a fejlődés, és a McLaren mindig is híres volt róla, milyen jól képes update-elni az autóit. Megtisztelő, hogy én vezethetem elsőként az MP4/30-at, alig várom már, hogy elkezdődjön karrierem következő szakasza. Izgalmas lesz, és olyan motiváltan megyek neki, mint amikor először kaptam lehetőséget F1-autóban" - ez Fernando Alonso első véleménye az autó megjelenése után.

Button a rózsaszín helyett fehér sisakkal indul idén, Alonsónál marad a kék
Button a rózsaszín helyett fehér sisakkal indul idén, Alonsónál marad a kék

"Érdekes volt a gyárban időzni az elmúlt hetekben, érezni lehet az újralobbant optimizmust az épületben. Sosem láttam ennyire motiváltnak a srácokat, alig bírunk magunkkal Jerezig, hogy kipróbálhassuk és fejleszthessük a kocsit. Nincsenek illúzióink, nem lesz egyszerű, óriási meló áll előttünk, hogy ledolgozzuk a lemaradásunkat a többiekkel szemben" - vagyis a sajtóközlemény szerint Jenson Button inkább a pszichikai felkészítéssel, illetve felkészüléssel foglalkozik az autó helyett.