Alonso a szemetet is elég jó helyre hozza

2015.02.16. 11:42 Módosítva: 2015.02.16. 12:26

Ron Dennis hosszú gondolkodás után döntött úgy tavaly, hogy Jenson Buttont tartja meg új versenyzője, Fernando Alonso mellé, a csapatfőnök akkoriban azt mondta, az angol képes lesz megverni a spanyolt a McLaren-Hondánál.

Most a csapat volt versenyzője, az ötszörös futamgyőztes John Watson szólalt meg, szerinte viszont Alonso lesz az, aki húzni fogja az istállót, és megelőzi Buttont.

"Jenson nagyon okos srác több tonnányi tapasztalattal, kiváló pilóta, de Fernando fog több pontot szerezni. A gyenge pontja az időmérő lehet, amiben Alonso kiegyensúlyozottabb. A Ferrarinál jópárszor szemetet kellett vezetnie, de már időmérőn nagyjából jó helyre fel tudta hozni a kocsit, majd az első körökben feljött olyan pozícióba, amit meg is tudott szilárdítani. Eközben Jensont kissé hátrébb várom az időmérőkön, nehezebb lesz felzárkóznia. Ez a különbség a két versenyző között" - idézte a gpupdate.net a 68 éves Watsont.

Külön nem beszélt róla, de érdemes a szemét szót kiemelni, ugyanis az eddigi két tesztjén a McLaren-Honda sem volt sokkal több annál. Még persze nagyon nagyon korán van, a szezonig jön még két gyakorlás, de Watson arra is gondolhatott, hogy Alonso az igen gyenge autóból is ki tud facsarni valami értékelhetőt, és mivel az utóbbi években sokszor ezt kellett tennie, nem lesz neki új a szituáció a McLarennél.