A McLaren le van maradva, csak májusra, Európára áll össze a kocsijuk

2015.03.01. 08:53

Az utolsó barcelonai F1-teszt utolsó előtti napján is komoly gondok voltak a McLaren-Honda megbízhatóságával, a Fernando Alonso helyett beugró Kevin Magnussen ugyanis csak 39 kört tudott megtenni a kocsival.

A gyenge nap után Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója is elismerte, hogy eléggé le vannak maradva, és várhatóan csak májusra érik utol magukat. Kiemelte, hogy ugyan a legtöbb hibát már orvosolták, még mindig nem értek a lista végére, de legalább minden úgy működik a kocsin, ahogy azt tervezték, csak épp néha tönkremegy ez vagy az, és főként a javítások hátráltatják őket.

Komoly gond viszont nincs, nem kellett drasztikusan átalakítaniuk vagy átszervezniük semmit, pusztán időre volt, vagyis van szükségük, hogy mindennel meglegyenek. „Sokan elfelejtik, hogy tavaly több csapat is ugyanebben a helyzetben volt. Igaz, hogy még nem mentünk annyi kört, amennyit szerettünk volna, ez pedig a fejlesztésben és a teljesítményben is komoly hátrányt okoz, de ezt csak kis csúszásként éljük meg, szó sincs csalódottságról. Európára minden kész lesz és mi is felvesszük a versenyt a többiekkel” – zárta.

A Force Indiát leszámítva – ami az első tesztet kihagyta, a másodikra pedig a tavalyi autóval ment el – a McLaren tette meg eddig a legkevesebb kört a teszteken. Az utolsó nap végéig 350 körre voltak képesek, utánuk 882-vel jön a Lotus, míg az első helyen a Mercedes már 1192 körnél jár. Összehasonlításképpen, a Force India másfél nap alatt 235 kört ment az idei kocsival, vagyis a kétharmadát annak, amit a McLaren 11 tesztnapon hozott össze.