A Merci tudja, mi a gond, emeli a mércét

2015.04.07. 11:45

Másfél hete váratlanul legyőzte a Ferrari a Mercedest a Forma-1-ben, a világbajnok csapat azonnali visszavágásra készül a hétvégi kínai futamon.

"Ébresztőt fújtak nekünk, nem szabad, hogy az ilyesmi gyakrabban megtörténjen. Mindkét kocsival a dobogón voltunk, de tüzetesen megnéztük, miben lehettünk volna jobbak. Az ellenfelek magasabbra tették a lécet, és most nekünk még magasabbra kell tennünk. A szezon végéig tartó küzdelemre számítunk a világbajnokságért, amiben minden lehetőséget ki kell használni. Megvannak a fegyvereink, használnunk kell őket" - fogadkozott Toto Wolff csapatfőnök.

Paddy Lowe technikai igazgató azt is elmondta, mi volt a gond. Az, amit pár napja már a Red Bull-főnök Chris Horner és a Williams-pilóta Felipe Massa is feltételezett.

"A leggyengébb pontunk a gumi volt, amit a hosszabb etapokon gyorsan elfogyasztottunk. Kellett ehhez persze az extrém meleg, ami még malajziai szinten is kirívó volt. Ennek ellenére olyan kocsit kell gyártanunk, ami minden pályán és minden körülmények között teljesít" - osztotta ki a feladatokat Lowe.

A Merci már tavaly is szenvedett a nagymelegben, ahogy mi is szóltunk róla, most Kínában viszont nem kell extrém hőségre készülniük, úgyhogy ez a probléma elméletileg nem merülhet fel. Hamilton nyert itt tavaly, de Nico Rosberg itt szerezte élete első győzelmét, az egyik kedvenc pályája, és újra jó eredményre számít. Össze akarja kapni magát, mert Hamilton eddig két futamon és két időmérőn simán verte.