Mire gondolhat most Fernando Alonso?

2015.03.31. 11:34

Alonso a McLaren-Hondával 21 kör után kiállt, Sebastian Vettel nyert a Malajziai GP-n. Az időmérőn Vettel második lett, Alonso 18. Tavaly még Alonsóé volt Vettel Ferrarija, ő döntött úgy, hogy vált, mert az olaszoknál esélytelennek látta, hogy rövid időn belül világbajnokságot nyerjen. 

Mire gondolhat vajon a spanyol? Jól döntött vagy rosszul? Hülye kérdésnek tűnik, de a madridi újságok, a Marca és az AS szerint a következő a helyzet:

"Alonso továbbra is nyugodt, úgy gondolja, hogy jól döntött, és a McLaren-Honda hamarabb fog vb-t nyerni, mint a Ferrari."

"Reményeit az táplálja, hogy az ő technológiájuk vadonatúj, igazi revolúció, és csak idő és tapasztalatszerzés kérdése, hogy beváljon. A motorjuk a próbapadon olyan erős, mint a 2014-es Mercedes, és ennek elégnek kell lennie" - írja az AS szakújságírója. Marcás kollégájától leginkább ezt idéznénk a Vettel-győzelemmel kapcsolatban: "Az nevet igazán, aki utoljára nevet". Vagyis az olaszok csak egy futamot nyertek meg, a Mercedes idei világbajnoksága fix, és a vb-t majd Alonso és a McLaren-Honda fogja elvenni tőlük. A kérdés csak annyi, hogy mikor - gondolják Spanyolországban.

Alonso nyilatkozatai is hasonlót sugallnak.

"Többet is fejlődtünk, mint gondoltam. A sebességünk meglepően jó volt, a középmezőnnyel tartottuk a tempót, sőt, mentünk a Red Bullra a kerékcserék előtt, ami kellemes meglepetés. Reméljük, Kínában újra előrelépünk" - mondta sérülése utáni első futama végén. A Honda-motorrendszerrel volt baj, ezért adta fel.

De szerinte "ezek a megbízhatósági problémák teljesen normálisak, mivel a teszteken alig lehetett körözni".

"Ezt a munkát általános esetben télen végezzük el, most úgy alakult, hogy az első pár futamon kell. Szerintem nagyon pozitív hétvégém volt. A szabadedzéseken semmi problémánk nem akadt, az időmérő rendben volt, csak nagyon rövid, kiestünk az első harmadban. Aztán jött egy gond, de a lényeg, hogy megtaláljuk az okát, és a következő futamon ne forduljon elő. Egész versenyképesek vagyunk" - értékelt a kétszeres bajnok.